BNPL: új termékkel jelentkezett a PayPal

Tovább terjeszkedik a PayPal a BNPL-iparágban: a cég egy olyan termékkel rukkolt elő, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a korábbinál nagyobb összegű kifizetéseket oszthassanak el havi részletekre.

A PayPal új, Pay Monthly nevű terméke egy héttel azután jelent meg, hogy az Apple bejelentette, a digitális pénztárcájának felhasználói hat havi részletre oszthatják fel a vásárlásaikat – írja a Portfolio a TechCrunchra hivatkozva. A PayPal szerdán kiadott közleménye szerint a havi opció segítségével a PayPal-felhasználók a legfeljebb 10 ezer dolláros vásárlásaikat két évre is feloszthatják. A BNPL-t hitelengedélyhez kötik, a kamatok pedig akár a 29,99 százalékot is elérhetik.

A Pay Monthly hitelezője a WebBank lesz, amely a PayPal üzleti hiteleit is kibocsátja. Mint írják, a PayPal már négy éve kínál négy részletben történő fizetést, amely az 1500 dollárig terjedő vásárlásokat négy kamatmentes részletre osztja fel egy hat hetes periódusban.

Vásárolj most, fizess később!

A Buy Now Pay Later (BNPL) szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a vásárló részletekben fizessen egy termékért, késleltetve ezzel a teljes visszafizetést. A Fintech.hu a modellnek korábban cikksorozatot is szentelt:

(Borítókép: Marques Thomas / Unsplash)

K. G.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.