Debütál a NatWest zsebpénzkártya szolgáltatása

Megérkezett a NatWest gyerekeknek szóló pénzügyi termékcsomagja. A bank még tavaly októberben vásárolta fel a Rooster Money zsebpénzkártya szolgáltatót, mostanra pedig végbement a fintech megoldásainak integrációja. Az eredmény egy ígéretes szolgáltatás, amely újabb bizonyítéka annak, hogy a NatWest reagál a legfontosabb fintech trendekre.

A Natwest Rooster Money egy zsebpénzkártyát és hozzá tartozó banki appot kínál a családoknak, az első évben rádásul ingyenesen. Fizetni ekkor csak azoknak kell, akik több, mint három gyereknek szeretnének kártyát, de az első három ez esetben is ingyenes a NatWest, az RBS és az Ulster Bank 19 millió ügyfelének.  A máshol bankoló családok díjazás mellett vehetik igénybe a szolgáltatást.

A NatWest szerint a megoldás létrehozásakor egy fő céljuk volt: támogatni a családokat a gyerekek pénzügyi ismereteinek növelésében. Ezt a célt szolgálják egyébként a bank már meglévő kezdeményezései is, így az építkezés tudatosnak mondható. A First Saver gyerekeknek szóló megtakarítási számla, a diák bankszámlák és a több, mint 25 éves múlttal rendelkező MoneySense pénzügyi edukációs program igazolják, hogy a fiatalok pénzügyekben való támogatása nem most kezdődött el. A Rooster Money-val egyben a nagy brit inkumbensek közül elsőként kínálnak zsebpénzkártyát és banki appot a fiataloknak.

“A NatWest Rooster Money jelenleg több, mint 130 ügyfelet támogat gyermekeik pénzügyi készségeinek bővítésében,” – mondja Will Carmichael, a NatWest Rooster Money CEO-ja. “Az, hogy már a NatWest részei vagyunk lendületet ad azon törekvésünknek, hogy családok millióit érhessük el Nagy-Britanniában.”

Ez a sokadik alkalom, hogy a NatWest látványos lépéssel reagál az aktuális fintech trendekre, az eddigi újdonságok többsége pedig pozitív visszhangot keltett a nyilvánosságban. A bank különösen erős a zöld fronton, amit a lakossági és vállalati karbonkalkulátorok bevezetése és a 100 milliárd font zöld finanszírozás nyújtása mellett való elköteleződés is alátámaszt. Legutóbb pedig egy BNPL termékről rántották le a leplet, amivel a Nagy-Britanniában különösen népszerű BNPL szolgáltatókkal igyekszik felvenni a versenyt.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.