Karbonkalkulátorral bővül a NatWest mobilappja

A NatWest egy ingyenes karbonlábnyom mérőt ágyaz be mobilbanki applikációjába, hogy ezzel segítse ügyfeleit a költéseik által kiváltott környezeti hatások csökkentésében.

Az új-zélandi fintech, a CoGo karbonmérő technológiájára épülő megoldás fejlesztésében a bank 250 alkalmazottja vett részt, az országos szintű bevezetést pedig egy nyolchetes tesztidőszak előzte meg, amiről mi is írtunk annak idején. A funkció megmutatja az ügyfeleknek a költéseik által kiváltott karbonemissziók mértékét, illetve tippeket és tanácsokat ad nekik arra nézve, hogy hogyan válhassanak zöldebbé. A NatWest bevallása szerint a teszt kimutatta, hogy az átlagos felhasználó 11 kilogramm szén-dioxid kibocsátást spórolt meg havonta a karbonredukciós tippek megfogadásával, úgy, mint a komposztálás, a húsfogyasztás csökkentése, vagy a környezetkímélőbb energiaszolgáltatóra való váltás.

David Lindberg, a NatWest lakossági banki részlegének vezérigazgatója szerint, ha ezt a változást sikerülne kiterjeszteni a NatWest mobilappját használó 8 millió ügyfélre, úgy a funkció segítségével az ügyfélkör évente több, mint egy milliárd kilogramm karbonemisszió elkerülésére lenne képes, ami megfeleltethető 17 millió fa elültetésének. „Tudjuk, hogy Nagy-Britanniában rengeteg ember szeretne környezettudatosabb életet élni és annak érdekében, hogy jelentőségteljes változást érhessenek el, lehetőséget kell biztosítanunk a karbonlábnyomuk megmérésére,” mondta. „A CoGo szakértelmének köszönhetően a karbonmérés bevezetése a NatWest appba egy nagyon fontos első lépés, ahhoz, hogy mindenkit segíteni tudjunk a zöldebb élet és költekezés megvalósításában – pénzük erejét felhasználva a változás előidézéséhez. 

A NatWest felhasználói a mobilapp ’spending’ (azaz költések) menüpontja alatt vehetik majd igénybe a karbonkalkulátor funkciót az elkövetkezendő hónapokban.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.