A PayPal díjmentes BNPL terméket mutat be Ausztráliában

A PayPal Ausztráliában országos szinten díjmentes részletfizetési termék bevezetését tervezi, mellyel a helyi BNPL szolgáltatókkal szeretné felvenni a versenyt.

Az új PayPal Pay in 4 termék csak a fizetési folyamat végén jelenik meg opcióként azoknak a fogyasztóknak, akik jó értékelést kaptak a PayPal számlájukra. A cég túlnyomórészt saját adatait és elemző motorjait használja majd és ha szükséges, hitelellenőrzéseket végez egy külső hitelirodával annak felmérése érdekében, hogy az ügyfelek megengedhetik-e maguknak az áruhitel igénybe vételét. A hitelre jogosult fogyasztók 30 és 1500 dollár között oszthatják fel a vásárlások költségeit négy kamatmentes fizetésre, amelyek egy kezdeti befizetésből és három automatikus, kéthetente aktuális részletből állnak.

A cég októberben kezdte meg a Pay in 4 bevezetését az Egyesült Államokban, azóta az Egyesült Királyságban és Franciaországban is kínálják a fizetési opciót. A díjmentesség azonban kizárólag Ausztráliára vonatkozik, ahol a cégnek kilencmillió aktív ügyfele van.

Andrew Toon, a PayPal Australia fizetési igazgatója azt mondja: „Üzleti modellünk nem a késedelmi díjakból származó bevételekre támaszkodik és úgy gondoljuk, hogy sokan, akik elmulasztanak egy fizetést azok tévedésből teszik, nem pedig így tervezik. A késedelmi díjak megszüntetésével ausztrál ügyfeleinknek biztonságos BNPL vásárlási módot biztosítunk anélkül, hogy megbüntetnénk őket a késedelmes fizetésekért. ”

Forrás: Finextra

Tóth Balázs

Előző bejegyzésA Lunar végrehajtotta Dánia legnagyobb fintech tőkebevonását
Következő bejegyzésKarbonkalkulátorral bővül a NatWest mobilappja