A Klarna jóvoltából mostantól minden brit online kereskedőnél elérhető a BNPL

A Klarna fontos bejelentést tett: a BNPL óriás appján keresztül mostantól minden brit online kereskedőnél kamatmentesen fizethetnek három egyenlő részletben a vállalat ügyfelei, függetlenül attól, hogy az adott kereskedő partneri viszonyban van-e a Klarnával, vagy sem. Az új funkció emellett havi költségkeretek és személyes költési limitek beállítását és kontrollját is lehetővé teszi a felhasználóknak. További újdonságnak számítanak a személyre szabott kívánságlisták, a felhasználók egyéni ízlése és kedvenc áruházaik szerint összeválogatott tartalmak, az árcsökkenésről tájékoztató értesítések, valamint az árösszehasonlító táblázatok.

2021 nagy nyertesei a családi bankok

Tartalmas riportot publikált a fintech fókuszú befektetési bank, az FT Partners a 2021-ben a családi bankolás területén végbemenő jelentős eseményekről. A tőkebevonások száma, mérete, az ügyfélakvizíció terén elért sikerek, valamint a termékpaletták folyamatos bővülése egyaránt igazolják, hogy a családi bankolás iránti igény stabil növekedés mutat, a többség pedig nem elégedett az inkumbens bankok ilyen jellegű kínálatával.

A bankok egyelőre alulmaradnak a digitális transzformációban

Informatív riportban taglalja a digitális pénzügyi szolgáltatások létrehozását a brit 11:FS. Az anyag fókuszában a banki digitális termékfejlesztés, illetve annak problémái állnak. A fintech tanácsadó és pénzügyi szolgáltató tanulmánya módszeresen tárja fel az inkumbens pénzintézetek eddigi limitált sikerének okait, valamint a fintechek és Big Techek által kiaknázott lehetőségeket. Cikkünkben most a legfontosabb tanulságokat szemlézzük.

A Berkshire Hathaway 500 millió dollárt fektet a Nubankba

A brazil digitális bank, a Nubank egy 750 millió dolláros tőkebevonási kört jelentett be a napokban, melynek keretein belül a világ egyik leggazdagabb emberének számító Warren Buffett befektetési vállalata, a Berkshire Hathaway 500 millió dollárt fektetett a vállalatba. A Berkshire Hathaway közismerten nagyobb méretű, érett, hatékonyan menedzselt vállalatokba fektet be (méghozzá igencsak nagy összegeket), amelyek előtt megítélésük szerint rendkívül ígéretes jövő állhat. A Nubank esetében úgy érzik, reálisak a kitűzött növekedési célok, a latin-amerikai régió pedig sok kiaknázatlan lehetőséget tartogat még. 

14 millió dollár tőkét vont be a Kafene, amit BNPL technológiába fektet

Kafene fintech-társaság olyan fogyasztóknak segít nagy értékű áruk megvásárlásában amik a mindennapi élethez szükségesek de számukra nehézséget okozna a megszerzésük. A cég most 14 millió dollárt gyűjtött össze Series A finanszírozási körében, ami fontos szerepet játszhat ennek a nemes célnak az elérésében.