Heti fintech hírösszefoglaló

Kriptoforradalom a labdarúgásban

Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelenik meg a socios.com neve a labdarúgás világában, ahogy egyre több nagycsapat jelent be velük közös együttműködést. Az Internazionale esetében egyenesen mezszponzorok lettek, amivel véget vetettek a Pirelli 26 éves, ikonikus támogatásának. Joggal merül fel így az emberekben a kérdés, hogy mivel is foglalkozik ez a cég?

Versenybe száll a BNPL szolgáltatókkal a CBA Ausztráliában

Commonwealth Bank of Australia bejelentette új buy now, pay later platformjának érkezését, amelyet a StepPay névre kereszteltek. Az országban jó ideje zajlik a BNPL szolgáltatók térhódítása, a CBA pedig Ausztrália legnagyobb bankjaként igyekszik lépést tartani, hogy biztosítsa piacvezető pozícióját, valamint hatékonyan kiszolgálhassa a modern és digitális megoldások iránt érdeklődő fiatalabb ügyfélszegmenseket is. A hírek szerint a CBA 86 ezer ügyfele már regisztrált is a hamarosan induló szolgáltatásra, további 4 millióan pedig szintén megtehetik majd mindezt a jövőben.

Valós idejű fizetésfolyósítással bővül a Revolut szolgáltatása

Új, valós idejű fizetésfolyósítási platformot dobott múlt héten piacra a Revolut, amely a Payday névre hallgat. A platformon a munkavállalók folyamatosan követhetik a megkeresett jövedelmük alakulását és amennyiben szeretnének, akár idő előtt hozzá is férhetnek. 

150 ezer dollárt fizetett egy NFT-ért a Visa

Az amerikai Visa az Anchorage Digital közvetítésével 150 ezer dollárt fizetett egy digitális kép blokkláncon vezetett jogaiért. Pontosabban a 3840-es számú CryptoPunk NFT-t vásárolták meg, amivel egyből NFT vásárlási hullámot indítottak. Bejelentésük után már az első órában 20 millió dollárnyi forgalom keletkezett 90 NFT tranzakcióiból.

Az Egyesült Királyságban is elindítja kriptovaluta szolgáltatásait a PayPal

PayPal bejelentette, hogy az Egyesült Államok után már az Egyesült Királyságban is kész lehetővé tenni a kriptovaluta kereskedést felületein. A szolgáltatást a Paxos Trust Company-val, egy fintech brókerrel együttműködve kínálják.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.