Az Egyesült Királyságban is elindítja kriptovaluta szolgáltatásait a PayPal

A PayPal bejelentette, hogy az Egyesült Államok után már az Egyesült Királyságban is kész lehetővé tenni a kriptovaluta kereskedést felületein. A szolgáltatást a Paxos Trust Company-val, egy fintech brókerrel együttműködve kínálják.

Az Egyesült Államokban 2020 októberében indították el saját kripto pénztárca szolgáltatásukat. Azóta márciusban bevezették a Checkout with Crypto terméküket, aminek segítségével a PayPal partnereknél történő fizetést kriptovaluta egyenlegből is végre lehet hajtani. A brit felhasználók csak a pénztárca szolgáltatást használhatják, ennek keretében 4 kriptovalutát vásárolhatnak, tarthatnak vagy adhatnak el: Bitcoint; Ethert, az Ethereum kriptovalutáját; Litecoint; valamint Bitcoin Casht, az eredeti Bitcoin egyik legnépszerűbb spin-offját.

A szolgáltatás bevezetése nagy elkötelezettséget jelez a PayPal részéről, hiszen a brit pénzügyi felügyelet az utóbbi időben határozottan fellép a megítélésük szerint nem megfelelően működő kriptovaluta szolgáltatókkal szemben. Ennek a legnagyobb példája a Binance szabályozott tevékenységeinek felfüggesztése az országban, amit egyelőre sikerült megkerülnie a tőzsdének, de maga a lépés egy erős szabályozói jelenlétet tükröz.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.