Az PayPal amerikai ügyfelei hamarosan több millió online kereskedőnél fizethetnek bitcoin, litecoin vagy ethereum kriptodevizákkal.

A fizetési opció automatikusan megjelenik a PayPal pénztárcában azoknak az ügyfeleknek, akik elegendő kriptodeviza egyenleggel rendelkeznek a megvásárolni kívánt tétel rendezésére. A cég nem olyan régen teremtette meg a lehetőséget, hogy a felhasználóik közvetlenül a PayPal-fiókjukból vásárolhassanak, tartsanak és értékesítsenek kriptovalutákat. A kriptovalutás vásárláskor (Checkout with Crypto) minden tranzakciót dollárban számolnak el, ami átváltásra kerül az alkalmazandó pénznemre.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója szerint: “A digitális fizetések és a digitális pénznemek használatának felgyorsulásával a „Checkout with Crypto” fejlesztés a kriptopénzek általános bevezetésének ösztönzésére összpontosít, miközben újabb fizetési opciót, ezáltal még nagyobb rugalmasságot kínál a PayPal ügyfeleinek. A kriptovaluták vásárlásának lehetővé tétele a PayPal fiókokban újabb fejezet nyit a kriptodevizák tömeges elfogadásának elősegítésében.”

Forrás: finextra.com

Kaliszky Péter