Heti fintech hírösszefoglaló

8 milliárd fontos értékeltségen lépett tőzsdére a Wise

Végbement a várva várt sikersztori, tőzsdére ment a Wise. A bejelentés júniusban látott napvilágot, akkor derült ki, hogy az első európai fintech unikornis, mely tőzsdére viszi papírjait a Wise lesz. Akkor az is eldőlt, hogy az USA és az Egyesült Királyság közül utóbbit választja a fintech óriás sokak meglepetésére, de a londoni tőzsde nagy örömére. 

Önálló szolgáltatóként lépne be a japán pénzügyi szektorba a Google

A Nikkei értesülései szerint a Google belépését tervezi a japán pénzügyi szektorba, melynek részeként felvásárolnák a tokiói székhelyű, készpénzmentes fizetési szolgáltatót, a pringet. A felvásárlás lehetővé tenné a Big Tech cég számára, hogy saját maga kínáljon pénzügyi szolgáltatásokat, anélkül, hogy mindehhez partner bankokra vagy hitelkártya vállalatokra szorulna.

Új fintech szolgáltatással jelentkezik az Apple: Apple Pay Later

Egy újabb közös termékkel jelentkezik az Apple és a Goldman Sachs, Buy Now Pay Later funkciót hoznak létre az Apple Pay-en belül. A két cég korábbi együttműködésének gyermeke, az Apple Card hitelkártya, 2019-től nem egészen két évig volt elérhető az amerikai iPhone tulajdonosok számára. Azonban úgy tűnik, hogy a két vállalat nagyobb lehetőséget lát a BNPL üzleti modellben, ezért a hitelkártya terméket BNPL szolgáltatásra cserélik.

Tőzsdére készül a világ legértékesebb magánkézben lévő fintechje

A Reuters értesülései szerint a fizetési infrastruktúra szolgáltató Stripe tőzsdére lépést fontolgat, ezért felkérték a Cleary Gottlieb Steen & Hamilton ügyvédi irodát, hogy segítsenek a potenciális lehetőségek feltérképezésében. A folyamat a hírek szerint még nagyon korai fázisban van, a vállalat részvényeinek tőzsdei bevezetése épp ezért valószínűtlen, hogy idén végbemegy, sokkal inkább 2022-re várható a lépés.

Nagy-Britannia legértékesebb fintechje lett a Revolut

Revolut tegnap bejelentett egy 800 millió dolláros tőkebevonást, melynek értelmében a vállalat értékeltsége 33 milliárd dollárra emelkedett. A tőkeinjekcióval két új befektető is megérkezett a vállalathoz, a SoftBank – Vision Fund 2 nevű alapján keresztül – és a Tiger Global Management. A friss tőkét további termékek fejlesztésére, valamint az amerikai, indiai és egyéb nemzetközi piaci terjeszkedésre fordítja a brit neobank.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.