Új fintech szolgáltatással jelentkezik az Apple: Apple Pay Later

Egy újabb közös termékkel jelentkezik az Apple és a Goldman Sachs, Buy Now Pay Later funkciót hoznak létre az Apple Pay-en belül. A két cég korábbi együttműködésének gyermeke, az Apple Card hitelkártya, 2019-től nem egészen két évig volt elérhető az amerikai iPhone tulajdonosok számára. Azonban úgy tűnik, hogy a két vállalat nagyobb lehetőséget lát a BNPL üzleti modellben, ezért a hitelkártya terméket BNPL szolgáltatásra cserélik.

A Bloomberg jelentése szerint, az Apple Pay felhasználók vásárlásaikat részletekben teljesíthetik egy maximum 4 hónapos időtávon belül, mindezt kamat- és díjmentesen, vagy, ha hosszabb távra szeretnék elnyújtani a teljesítést, akkor kamatozó kölcsönt igényelhetnek. A több időszakra bontott, kamatmentes kifizetés gyakorlatilag egy az egyben megfelel a Klarna, Affirm és a többi BNPL vállalat fizetési szolgáltatásának. Az érintett vállalatok közül az egyedüliként tőzsdére vezetett Affirm részvényei 15 százalékot estek a bejelentésre reagálva.

Az Apple Pay Later névre keresztelt új szolgáltatás, ami a hírek szerint az Egyesült-Államok területén lesz kezdetben elérhető, erős bizonyíték a két vállalat fintech szektor iránti érdeklődésének. Az Apple 2014-ben indította el az Apple Pay üzletágát, ami azóta világszerte komoly pozíciót ért el a fizetési szolgáltatások terén, valamint az Apple részére is jelentős bevételi forrást jelent.

 Forrás: Altfi

Görög Szabolcs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.