Heti fintech hírösszefoglaló

A Revolut szintet lép a kripto szolgáltatásban

A Revolut egy ideje már lehetővé teszi különböző kriptovaluták vásárlását, néhány hete ráadásul újabb 11 típussal bővítették kínálatukat. Megoldásuk kizárólag kriptok vásárlására és eladására korlátozódik, azaz abban az esetben felel meg a felhasználói várakozásoknak, ha az befektetési célú. Ez egyrészt egyszerűsíti a pénzmosási és terrorizmus finanszírozási kockázatokat, hiszen csak a neobank rendszerében beazonosított ügyfelek, beazonosított forrásból származó pénzből vehetnek kriptot, és csak a rendszeren belül válthatják be.

Kártyakibocsátásra készül a PomeloPay a gyorsabb fizetésfeldolgozás érdekében

A kártyalfogadást szolgáltató startup bankkártyák kibocsátására készül, melynek segítségével az ügyfelek tranzakcióinak feldolgozása jelentősen felgyorsul majd. A kártyákat a Mastercarddal partnerségben dobja piacra a Pomelo Pay, ezáltal a vállalati ügyfelek kártyáin közvetlenül jóváíródnak majd a kártyás fizetési tranzakciók, ahelyett, hogy az egyéb szolgáltatóknál vezetett bankszámlákra kellene azt átutalni. Az új szolgáltatással a szándék az, hogy a kereskedők gyorsabban hozzáférhessenek a pénzükhöz.

A Bill.com felvásárolja a Divvy költségkezelési platformot

A back-office tevékenységeket támogató felhőalapú szoftvereket gyártó Bill.com a napokban bejelentette a Divvy költségkezelési platform felvásárlását egy nagyjábl 2,5 milliárd dolláros tranzakció keretein belül. A Utah államban található Divvyért 625 millió dollárt készpénzben fizet majd ki a vállalat, míg a fennmaradó 1,875 milliárd dollárt részvényekben rendezik a felek. A költségkezelési megoldások specialistájának számító Divvy célja, hogy modernizált pénzügyi szolgáltatásokat kínáljon a vállalatoknak a költségkezelési szoftverek, valamint okos vállalati bankkártyák egy platformon belül történő kombinációjával. 

Készpénzes kriptovásárlás a MoneyGramnél

MoneyGram a Coinme kriptovaluta váltóval dolgozott ki közös megoldást, ami lehetővé teszi a digitális valuták vásárlását és eladását készpénzért. A MoneyGram fizetési platformját, valamint a Coinme saját kriptovaluta tőzsde technológiáját ötvözve a partnerség azt ígéri, hogy több ezer új bitcoin értékesítési hely lesz az Egyesült Államokban.

Jelentős tőkebevonáson van túl a szabadúszókat célzó digitális bank, a Lili

Az amerikai banki app, amely a szabadúszókat és az alkalmi munkavállalókat célozza, 55 millió dollárt vont be a Group11 kockázati tőkealap vezetésével. A Lili által kínált megoldások között megtalálhatók a költségkezelést és az adóbevallás elkészítését segítő funkciók, valamint a teljesen díjmentes bankszámlák is. A vállalatnál számlát vezető ügyfelek száma az elmúlt hat hónapban megduplázódott, így átlépte a 200 ezer főt, ezt részben az alkalmi munkát végzők számának világjárvány miatti növekedése is magyarázza.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.