A Wirecard-botránnyal indul az MKB Fintechlab eseménysorozata a Clubhouse-on

Gyakran felmerül a kérdés a fintechek kapcsán, hogy mégis milyen mértékig lehet megbízni a jól ismert hagyományos bankoknál fiatalabb, kisebb méretű, ugyanakkor rendkívül innovatív piaci szereplőkben. Ezzel a témával, azon belül is kifejezetten a Wirecard-botránnal foglalkozik majd az MKB Fintechlab frissen induló eseménysorozatának első alkalma, amely május 19-én délután 6 órakor kerül megrendezésre a Clubhouse felületén.

A több éve a levegőben lógó, de teljességgel csak a tavalyi nyáron kirobbanó Wirecard-botrány során kiderült, hogy a német fintech bevételeiből nagyjából 1,9 milliárd euró csaláson alapuló tranzakcióknak volt köszönhető, sőt az összeg csak papíron létezett, valójában nem volt a vállalat tulajdonában. A történet a sajátosságokon túl általános érvényű tanulságokat is tartogat.

No alternative text description for this image

Az MKB Fintechlab Fintalks – In Fintech We Trust névre hallgató eseménysorozatának jövő heti indulásakor erről a történetről és a fintech szektor felelősségéről, illetve erőfeszítéseiről beszélgetnek majd a résztvevők. A kerekasztalt Leder Tamás, a Magyar Nemzeti Bank digitális szabályozásért felelős vezetője; Juhász Benedek, a Peak Financial Services műveleti igazgatója; valamint Mary Alcantara, az MKB Fintechlab startupokért felelős vezetője alkotják majd.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.