Jelentős tőkebevonáson van túl a szabadúszókat célzó digitális bank, a Lili

Az amerikai banki app, amely a szabadúszókat és az alkalmi munkavállalókat célozza, 55 millió dollárt vont be a Group11 kockázati tőkealap vezetésével. A Lili által kínált megoldások között megtalálhatók a költségkezelést és az adóbevallás elkészítését segítő funkciók, valamint a teljesen díjmentes bankszámlák is. A vállalatnál számlát vezető ügyfelek száma az elmúlt hat hónapban megduplázódott, így átlépte a 200 ezer főt, ezt részben az alkalmi munkát végzők számának világjárvány miatti növekedése is magyarázza.

Lilac Bar David, a Lili CEO-ja szerint a szabadúszók aránya a munkavállalók körében 2021 végére elérheti az 50%-ot is. „Létrehoztuk azokat a funkciókat, melyek lehetővé teszik, hogy az ügyfeleink több időt tölthessenek vállalkozásuk fejlesztésével és kevesebb időt kelljen olyan feladatok elvégzésére szánniuk, amiket közismerten a munkaadók intéznének el, úgy, mint a költségek kategorizálása, a pénzügyek kezelése, vagy épp az adóbevallások elkészítése,” mondta.

A vállalat feltett szándéka, hogy az elkövetkezendő néhány hónapban kibővítsék termékpalettájukat, olyan új megoldásokkal, melyek segítik a számlák és fizetések kezelését, de célként jelölték meg a hitelezési tevékenység beindítását is. A mostani tőkebevonással, amelyben egyébként a Target Global és az AltaIR is részt vett, kétéves fennállása óta immáron 80 millió dollárt vont be a Lili.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.