A Revolut szintet lép a kripto szolgáltatásban

A Revolut egy ideje már lehetővé teszi különböző kriptovaluták vásárlását, néhány hete ráadásul újabb 11 típussal bővítették kínálatukat. Megoldásuk kizárólag kriptok vásárlására és eladására korlátozódik, azaz abban az esetben felel meg a felhasználói várakozásoknak, ha az befektetési célú. Ez egyrészt egyszerűsíti a pénzmosási és terrorizmus finanszírozási kockázatokat, hiszen csak a neobank rendszerében beazonosított ügyfelek, beazonosított forrásból származó pénzből vehetnek kriptot, és csak a rendszeren belül válthatják be.

Másrészt viszont komoly bevételforrástól is elesik a Revolut, hiszen a kriptok személyek közötti küldésének piaca virágzik: számos szolgáltató fókuszál erre, közöttük olyanokat is találunk, akik lényegesen nagyobb cégértékkel bírnak, mint a Revolut, ilyen a közelmúltban tőzsdére lépett Coinbase, de látunk olyanokat is, akik kripto bizniszből érkezve Revolut szerű neobanki ökoszisztémát építenek, erre egy közeli példa az óriásira nőtt osztrák BitPanda.

Mindezek fényében a Revolut úgy döntött, hogy béta teszt formában elindítja a Bitcoin küldésének lehetőségét: a szűk körű pilotban résztvevők (egyelőre csak angol ügyfelek, napi maximum 500 fontos, havi maximum 1000 fontos limittel) a Revolut ökoszisztémáján kívül vezetett walletbe is elküldhetik Bitcoinjukat. A cél természetesen az, hogy ez a lehetőség elérhető legyen a teljes, immár 15 millió főnél is nagyobbra nőtt ügyfélkör számára, illetve az összes Revolut platformon elérhető kriptodevizára.

Ez óriási lépés egy a neobank számára, hiszen így még egy, egyre népszerűbb szolgáltatás elérhető platformjukon, innentől pedig csak egy lépés a kriptodeviza walletet összekötni a Revolut kártyával, azaz hamarosan elérhetővé válhat Revolut kártyával, kripto fedezettel vásárolni.

Forrás: Finextra

Suppan Márton

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.