Míg a kriptovaluták ismét reneszánszukat élik, és megint egyre többen fektetik a pénzüket a virtuális pénzbe, addig a digitális bankolás úttörője, a Revolut hallgatott a piaci igényekre, és újabb lépést tett afelé, hogy az ügyfelei minden pénzügyi igényét kielégítse.

A cég legújabb közleménye szerint mostantól további 11 új kriptovaluta válik elérhetővé a felhasználók számára Európában, valamint a szigetországban, így már közel 50 különböző kripto pénznem közül választhat az, aki a befektetés ezen módját választja.    

Az új kriptovaluták sorban a Cardano, az Uniswap, a Synthetix, a Yearn Finance, az Uma, a Bancor, a Filecoin, a Numeraire, a Loopring, az Orchid, valamint a The Graph lettek. Ezek közül a legdrágább jelenleg a Filecoin, mely 110.42 fontos árfolyam körül mozog, míg a legolcsóbb a Cardano, ahol egy egységért 0.88 fontot kell kifizetni.

Mivel a kriptovaluták nagy népszerűségnek örvendenek jelenleg, a Revolut fontosnak tartja, hogy a felhasználók megfelelő ismereteket is kapjanak az új és a már meglévő valutákhoz, valamint magához a virtuális pénzhez is, így elindított egy mini edukációs kampányt, ahol minden valuta mellé egy kis ismertető érhető el, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. Természetesen a coinok mellett arra is külön figyelmet szentel a cég, hogy kiemelje, a kriptovaluta továbbra is egy kockázatos tulajdonságokkal rendelkező befektetés, így mindenkinek nagy körültekintést javasolnak, mielőtt befektetésbe kezdene.

Ettől függetlenül jól mutatja a cég elkötelezettségét a kriptopiac felé, hogy az év elején több helyen is megvonták a Ripple kripto valutájának, az XRP-nek a kereskedését, de a cég továbbra is lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy ezt a pénznemet válasszák, és addig nem is függeszti fel azt, amíg az egész kripto piac le nem áll az XRP kereskedésével.

Annak aki a Revolutnál kezdi el a kripto kereskedelmet, érdemes tudnia, hogy a piacon elérhető legtöbb kripto-fióktól eltérően a Revolut nem engedi, hogy a náluk tárolt kripto valutákat közvetlenül ki lehessen mozgatni a fiókból, azokat minden esetben újra valamilyen fiat devizára kell átváltani, így náluk alapvetően csak tárolni lehet a digitális pénzt, de mozgatni nem. Annak ellenére, hogy ez nem elégít ki minden igényt, több mint egymilliárd dollárra tehető a Revolut ügyfelek kriptodeviza állománya.

Forrás: Altfi

Horváth Tamás