Fintech trendek és slágerek 2021 első hónapjaiban

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András az idei évet ezidáig meghatározó trendekről és témákról beszélgetnek. Szóba kerül a fintech cégek tőzsdei bevezetése, amely egyértelmű bizonyítéka a szektor jelentőségének és a vezető fintech cégek éretté válását jelzi. Az Afterpay BNPL szolgáltató és a Marqeta kártyakibocsátó platform egyaránt áprilisban jelentették be, hogy tőzsdei bevezetésre készülnek, ez szintén jelzésértékű lépésnek tekinthető.

Az adásból kiderül az is, hogy a magánkézben maradó fintecheknek sincs oka az aggodalomra, többen is szignifikáns tőkebevonást hajtottak végre a hetekben, ahogyan ezt már megszokhattuk. Kifejezetten erős időszakot élnek a családi bankok, a piacvezető szereplők közül a Greenlight, valamint a hírességekkel reklámozó Step egyaránt fontos tőkeinjekción vannak túl. A családi bankolás területén ígéretes újításokról is beszámoltak az adás résztvevői, így például az Ensemble az elvált szülőket, a Till Financial a gyeremekeket veszi célba új szolgáltatásaival.

Végül, a műsor második felében szó esik a fenntarthatósággal kapcsolatos fejleményekről a fintechek világából. A Klarna BNPL szolgáltató 90 millió ügyfelének kínál karbonkövetési megoldást, a Mastercard szintén hasonló funkciót tesz majd elérhetővé bankoknak a közeljövőben. Az efféle hírekből is jól látható, hogy a zöld pénzügyi termékek mögött a hangzatos kijelentések helyett egyre gyakrabban áll valódi érték.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.