Heti fintech hírösszefoglaló

Sokat zuhant a Monzo értéke a Covid-19 miatt

Az Egyesült Királyság neobankja, a Monzo közel áll egy újabb finanszírozási kör befejezéséhez, bár a neobank értéke a Financial Times szerint 40%-al csökkent. A jelenlegi 1,25 milliárd font körüli értékelés jól mutatja a koronavírus-válság hatásait, mely a Monzora is kiterjedt, hisz a tavaly júniusi finanszírozási körben a neobank értéke még 2 milliárd font körül mozgott.

73,5 millió dollárt tervez önteni az Ant Financial, a mianmari Wave Moneyba

Az Ant Financial célja, hogy 73,5 millió dollárt öntsön a mobil pénzügyi szolgáltatóba, a Wave Money-ba, a mianmari bankok pénzügyi beilleszkedését segítő kezdeményezés részeként. A Wave Money több mint 57 000 ügynökből álló hálózatot működtet városi és vidéki részeken, és az ország 295 területén elérhető, így mintegy 89% -át lefedi.

Az Egyesült Királyságban a Tide és a Liberis is megkapta az állami támogatást

A korona-vírus súlyos gazdasági hatása miatt pénteken újabb nevekkel bővült a brit kormány által támogatott cégek listája, akik nem rendelkeznek banki engedéllyel, de kölcsönöket is biztosítanak ügyfeleik részére, így most már a Tide és a Liberis is egy-egy lépéssel közelebb került a vírus okozta válság legyőzéséhez.

Hova tart a bankszektor a fintechek folyamatos térnyerése mellett?

menedzser

Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett esemény panelbeszélgetésének keretein belül Suppan Márton, Horváth Balázs, Szabó István és Toldi Balázs a bankszektor átalakulását és annak digitalizációs trendjeit boncolgatta. Horváth Balázs elmondása szerint a digitalizáció kezdete visszavezethető egészen a 2008-as válságig

Hogyan változtatja meg a mindennapi életünket a fintech jelenség?

menedzser

Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett esemény panelbeszélgetés keretein belül Suppan Márton, Radák Bence, Dr. Romhány Gergely és Szincsák Gyula a fintech jövőjét boncolgatta. Radák Bence (Salarify alapítója) elmondása szerint a szabályozói légkör változása lehetővé tette a Big Tech vállalatoknak a banki iparághoz tartozó tevékenységet.  Az új technológiának és innovatív megoldásoknak köszönhetően a szolgáltatásokat, a banki szolgáltatásokkal ellentétben gyorsan piacra tudják dobni.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.