73,5 millió dollárt tervez önteni az Ant Financial, a mianmari Wave Moneyba

Az Ant Financial célja, hogy 73,5 millió dollárt öntsön a mobil pénzügyi szolgáltatóba, a Wave Money-ba, a mianmari bankok pénzügyi beilleszkedését segítő kezdeményezés részeként.

A Wave Money több mint 57 000 ügynökből álló hálózatot működtet városi és vidéki részeken, és az ország 295 területén elérhető, így mintegy 89% -át lefedi.

A Wave Money platformját, beleértve a Wave Pay-t is, ami a pénzátutalásokban vagy a közüzemi fizetésekben segít, már több mint, 21 millió ember használja.

A Wave Money 2019-ben sikeres évet zárt, hisz az átutalási volumene több mint háromszorosára nőtt az előző év azonos időszakához képest, elérve ezzel a 4,3 milliárd dollárt. A cég üzleti volumenét várhatóan a mianmari kormány is növelni fogja, mivel a mobil pénzügyi technológiákra jelentős hangsúlyt szeretnének fektetni, ezzel is fokozva az ország digitális és pénzügyi helyzetét.

Az Ant Group mobil fizetéssel és digitális pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos szakértelme elősegíti majd a Wave Money technológiai képességeinek fokozását, annak érdekében, hogy nagyobb kényelmet és biztonságot nyújthasson a mobil pénzügyi szolgáltatásokban a felhasználói számára.

 

 

Forrás: finextra

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.