Közös NFT-t dob piacra a Mastercard és José Mourinho

A Mastercard bejelentette, hogy kibocsátja első NFT-jét. A tokent José Mourinhóval, a vállalat nagykövetével közösen dobják piacra, aki nem mellesleg az olasz AS Roma labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

Az NFT-ket, magyarul nem helyettesíthető tokeneket egy korábbi cikkünkben már részletesebben bemutattuk. A Mastercard most az Egyesült Királyságban élő ügyfeleinek adja meg a lehetőséget, hogy övék legyen a vállalat legelső saját NFT-je. Egy szerencsés Mastercard kártyatulajdonos fogja véletlenszerűen megkapni a digitális műtárgyat, amin egy animált focilabda szerepel José Mourinho aláírása mellett.

Ezzel a lépéssel feltehetően a Visa augusztusi NFT vásárlására reagálhatnak. A Visa bejelentése nagy port kavart a blokklánc világban, a hírnek egyszerre volt nagy marketing értéke és piaci hatása is, hiszen a bejelentés után jelentősen megnőtt az NFT-k tranzakciós forgalma. A Mastercard valószínűleg szélesebb körben szeretné jelezni piaci jelenlétét, hiszen José Mourinho bevonásával nemcsak az NFT-k iránt érdeklődőket érik el, hanem egy jelentősen nagyobb réteget is. Az Egyesült Királyság társadalmának szerves része a labdarúgás, így a volt Chelsea, Manchester United és Tottenham Hotspur vezetőedző nevével hirdetett kezdeményezés sok embert el fog érni, és jelentős részüket érdekelni is fogja az aláírással ellátott alkotás.

Forrás: Coindesk

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.