A Curve is beszáll a BNPL őrületbe

A londoni székhelyű Curve már a második brit fintech a héten, aki saját, Flex névre keresztelt buy now, pay later megoldással állt elő (igen, mint megírtuk, a Monzo BNPL termékének pontosan ugyanez a neve). 

A Curve szeptember elején kapta meg engedélyét a brit pénzügyi felügyelettől (FCA), melynek értelmében megszülethetett a Flex, ami erősen épít a Curve által szabadalmaztatott ‘Go Back in Time’ (“Menj vissza az időben”) technológiára. A metódus lényege, hogy az ügyfelek bármely olyan az elmúlt 12 hónapban lefolytatott vásárlást utólagosan átalakíthatnak egy részletfizetéses konstrukcióvá, amit egy a Curve felületén beágyazott bankkártyával hajtottak végre. 

Az elmúlt időben számos pénzügyi területen tevékenykedő cég mutatta be saját BNPL megoldását (néhány példa: CBA, Scotiabank, Monzo, Apple, Amazon), a Curve azonban inkább a BNPL riválisaként próbálja pozicionálni a Flexet, mivel az nem csupán egyes kereskedőknél, számlákkal és kártyákkal vehető igénybe, hanem korlátozás nélkül alkalmazható minden fent említett kritériumoknak megfelelő tranzakció esetén.

Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek részletekre bonthatnak bolti vásárlásokat, online rendeléseket és közüzemi számlákat is, ehhez csupán ki kell választaniuk az adott tranzakciót és meg kell határozniuk a fizetendő részletek számát. Ezt követően az adott tranzakció összege teljességgel visszakerül a kliens számlájára, szinte azonnal. A szolgáltatást egyébként 2020 szeptembere óta tesztelik, 1600-an már ki is próbálhatták összesen 7 ezer tranzakció esetén, melyek összértéke átlépte az 1 millió fontot.  

Shachar Bialick, a Curve CEO-ja úgy fogalmazott: “Miért érné be bárki egy gyenge másolattal, ha megkaphatja az igazit? A Curve Flex feltehetően a legrugalmasabb hitelezési megoldás a piacon. Mivel nem vonatkoznak korlátok a kereskedőkre és a szolgáltatás igénybe vehető minden Mastercard, Visa és Discover kártyával, a Curve Flex könnyű és kedvező hitelhez juttatja majd az ügyfeleket.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.