Érkezik a Monzo BNPL szolgáltatása

Múlt héten több forrás is beszámolt a Monzo terveiről, miszerint belépnének a buy now, pay later piacra. Immár a hivatalos bejelentés is megérkezett a neobank új szolgáltatásáról, jön a Monzo Flex.

A Monzo Flex az első benyomások alapján inkább hajaz egy hagyományos hitelezési termékre új törlesztési konstrukcióval, mint egy újvonalas BNPL termékre. A szolgáltatás használatához hitelkeretet kell igényelni az alkalmazáson belül, aminek az elbírálása perceken belül teljesül. Ezzel lényegében egy hitelkártya szolgáltatást vehetnek igénybe a felhasználók, aminek a tartozásait BNPL konstrukcióban is lehet törleszteni. Ez nagyban eltér a Klarna vagy az Afterpay által kínált BNPL gombtól kereskedő partnereik fizetési felületein.

A BNPL törlesztés legalább 30 fontos vásárlásoknál vehető igénybe. Az első részletet rögtön a fizetésnél levonja a Monzo, a többit pedig havi rendszereséggel szedi be. A szolgáltatásnak vannak további hasznos funkciói is, például tranzakciók felosztása, saját limit beállítása és a törlesztési konstrukció szerkesztése. Emellett a Monzo folyamatosan felméri felhasználói hitelképességét, ami különösen fontos annak fényében, hogy a BNPL felhasználók egyre nagyobb része küzd adósságokból eredő problémákkal.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.