A US Bank egy új funkcióval állt elő, mely lehetővé teszi a bank ügyfelei számára, hogy az online ügyintézés folyamán megoszthassák képernyőjüket és videóhíváson keresztül lássák is a bank munkatársát. A társböngésző funkciót úgy tervezték meg, hogy az ügyfél és az őt segítő banki munkatárs együtt tekinthessék meg és navigálhassák a digitális- és mobilbanki felületeket. A funkció használatához az ügyfeleknek nem kell semmilyen szoftvert letölteniük, csupán annyi a dolguk, hogy egy dinamikus és biztonságos kóddal azonosítják magukat. 

A US Bank bevallása szerint a videóbankolás népszerű megoldásnak bizonyult a világjárvány során, ezt bizonyítja a nagyjából fél millió ilyen jellegű hívás 2020-ban, ráadásul ez a szám 2021-re várhatóan 2 millióra emelkedik majd. Az egyirányú videó stream hozzáadásával a bank célja, hogy a kliensek személyesebb élményben részesüljenek, ezáltal is növelve bennük a nyugodtságot és biztonságérzetet.

A US Bank egyébként nemrégiben egy virtuális időpontfoglaló funkciót is bevezetett, ami lehetővé teszi a bankárok és az ügyfelek számára, hogy ugyanúgy szemtől szembe mehessen végbe az ügyintézés, mint ahogyan egy bankfiókban is történne. Tim Welsh, a US Bank lakossági és vállalati szegmensének elnökhelyettese azt mondta: „Odavagyunk az ötletért, hogy az ügyfeleink továbbra is láthatják a helyi bankárok barátságos arcát anélkül, hogy ehhez el kéne hagyniuk az otthonukat vagy munkahelyüket.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond