Új platform segíti a zöld vállalati tervezést

A NatWest zöld pénzügyi termékfejlesztése megállíthatatlannak tűnik. A brit bank tavaly kötelezte el magát amellett, hogy óriási mértékben, 100 milliárd font értékben fog fenntarthatósági kezdeményezéseket támogatni. Azóta többek között alapított egy klímavédelmi központot, kiterjesztette karbonkalkulátorát vállalati ügyfeleire, újonnan pedig bevezetett egy egyedi tervezési platformot.

A Carbon Planner vállalkozásoknak segít abban, hogy a működésükhöz fűződő szén-dioxid-kibocsátásokat a párizsi klímaegyezmény céljainak megfelelően alakítsák. A kibocsátások mértéke tehát nem eredményez az iparosodás előtti szinteknél 1,5 foknál magasabb hőmérséklet-emelkedést.

Gyakorlatban a vállalatok tervezett üzemanyaghasználatukat és működési költségeiket kezelhetik a felületen. Az ezekhez fűződő kibocsátásokról kapnak egy összértéket, amiről megtudhatják, hogy mennyire felel meg a párizsi klímaegyezménynek. A szolgáltatást ingyenesen biztosítja a NatWest, hogy minél több vállalkozást érjen el.

A tájékoztatás mellett kulcsfontosságú az edukáció is, hiszen karbonlábnyomának megismerése után egy vállalkozás nem feltétlenül tudja, hogyan csökkentse azt. Éppen ezért a Carbon Planner különböző tippekkel segíti a környezetkímélőbb működést. Az ügyféladatok felhasználásával a tippek személyre szabottak. Sőt, a tanácsok a fenntarthatóbb működés mellett még a költséghatékonyságot is segítik.

A felület egy újfajta megközelítést testesít meg a karbonlábnyom bemutatása kapcsán. A pénzügyi szektorban az a legjellemzőbb, hogy a szolgáltató megmutatja ügyfelének, hogy tranzakcióihoz milyen kibocsátások fűződnek. Korábban azonban már a Sugi is úgy döntött, hogy inkább a hőmérséklet-emelkedéshez való hozzájárulást mutatja meg ügyfeleinek, és most a NatWest is ad egy esélyt a megoldásnak.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

Borító:  Vlad Hilitanu / Unsplash

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.