Formabontó digitális platformmal állt elő India egyik vezető bankja

Az indiai ICICI Bank bejelentette egy új digitális platform érkezését, amellyel az indiai egyetemistákat, pontosabban az egyetemre készülő fiatalokat igyekszik kiszolgálni. A Campus Power banki és életmódbeli szolgáltatásokat egyaránt kínál, hiszen kifejezetten cél volt, hogy a fiataloknak ne kelljen több platformot igénybe venniük a különböző megoldások eléréséhez, hanem mindezt központilag megtehessék. 

A felhasználók számos pénzügyi szolgáltatás között válogathatnak, legyen szó bankszámlákról, oktatási célokra fordítható hitelekről, adózási kedvezményekről, valutaváltási és fizetési szolgáltatásokról. Emellett bankkártyák, befektetési szolgáltatások és további hiteltermékek is szerepelnek a kínálatban. 

A nem pénzügyi szolgáltatások a belföldi és külföldi egyetemi élettel kapcsolatban nyújtanak értékes információkat a felhasználóknak. A külföldi országok közül Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Ausztrália és az USA kapcsán is specifikus ismeretekhez juthatnak az oda vágyó indiai fiatalok. A célok között szerepel, hogy az információhiány kezelésével többen döntsenek a külföldi, világszínvonalú egyetemeken való tanulás mellett. 

A Campus Power minden bankszámlával rendelkező indiai számára elérhető. Az ICICI a digitális platform kiegészítéseként nyolc egyetemen nyit bankfiókot az országban. Az első ilyen fiók majd az Indian Institute of Technology (IIT) kanpuri kampuszán nyílik meg hamarosan.

“Kutatásaink alapján azt látjuk, hogy a diákok, a szüleik és az egyetemek is küszködnek az egyetemi tanulmányokkal kapcsolatos hatékony információáramlással,” – fogalmazott Sudipta Roy, az ICICI Bank fedezetlen eszközökért felelős vezetője. Roy hozzátette, ez még fontosabb kérdés most, hogy egyre több indiai nyit a külföldi tanulmányok felé. Épp ezért döntöttek a Campus Power létrehozása mellett, abban a reményben, hogy a platform egy központi felületen jeleníthet meg minden, az egyetemi tanulmányokhoz kapcsolódó szolgáltatást. 

Forrás: Fintech Futures

Borítókép: Times of India

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.