Mesterséges intelligenciával a pénzügyi fejlődésért

A bigtechek pénzügyi termékfejlesztése észrevehetően lelassult az utóbbi időben. Ebben több becsődölt projekt is szerepet játszott. Míg az Apple még csak most kezdi el igazán építgetni pénzügyi birodalmát, több technológiai vállalat arra jutott, hogy inkább együttműködni, mintsem versenyezni fog a bankokkal. Nincs ez másképp a CaixaBank és a Microsoft között sem.

A spanyol bank és a nemzetközi tech óriás egy új innovációs központot nyit, ahol a mesterséges intelligencia és a metaverzumok területeit fogják kutatni. A központban a CaixaBank technológiai leányvállalatának és a Microsoft mesterséges intelligencia kutás-fejlesztési csapatának szakemberei fognak kollaborálni.

Az együttműködés egyik fő célja, hogy a mesterséges intelligencián keresztül bolygassa fel a pénzügyi szektort. Elsősorban létező modelleket fognak továbbfejleszteni új és feltörekvő technológiai megoldásokkal, valamint rutinfeladatokba építik be a mesterséges intelligenciát. Többek között a hatékonyságnövelés, az ügyfélémény és a kiberbiztonság területein várhatók fejlemények.

Az egyik projekt középpontjában egy “kiberasszisztens” létrehozása fog állni. A mesterséges intelligencia alacsony hozzáadott értékkel rendelkező feladatokban fogja segíteni az alkalmazottakat és háttérirodai egységeket. A munkavállalók így több figyelmet szentelhetnek fontosabb feladataikra.

Egy másik projekt banki technológiai felületek felhasználóbaráttá tételére fog összpontosítani. A cél az lesz, hogy egyszerű nyelvezettel kezelhető felületeket hozzanak létre a fejlesztők, melyeket az ügyfelek és alkalmazottak egyaránt könnyen tudnak használni.

A CaixaBank és a Microsoft közös munkája a metaverzumra is ki fog térni. A felek új kollaborációs csatornákat fognak létrehozni a virtuális térben, melyek “megragadó felhasználói élményt” biztosítanak a munkavállalók számára. A metaverzum megoldások a hibrid munkavégzésben, a tehetségfejlesztésben és virtuális találkozási pontok létrehozásában kapnak majd szerepet.

Forrás: IBS Intelligence

Qayum Dániel

Kép: Robot hand photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.