Heti fintech hírösszefoglaló

Az angol fintech szektor túl van a koronavíruson

Az idei év első negyedévében 331%-kal több tőke áramlott a szektorba 2020 azonos időszakához képest. Az év első három hónapjában több, mint 100 fintech befektetési ügylet zárul le sikeresen, ami 2021 stabil kezdetét jelenti. Az Innovate Finance és a PitchBook adatai szerint az Egyesült Királyság fintechjei 2,9 milliárd dollárt gyűjtöttek ebben az időszakban.

A Budapest Bank elhozza ügyfeleinek az Apple Pay-t

A Budapest Bank mától elérhetővé tesz ügyfelei számára egy biztonságosabb, gyors, érintésmentes fizetési módot, amellyel anélkül fizethetnek, hogy bankkártyájukat átadnák másnak, fizikai gombokkal érintkeznének vagy készpénzt cserélnének – mindez az iPhone erősségeinek köszönhetően biztonságosabbá teszi a tranzakciót.

Compliance és támogató funkciók kisokosa – bemutatjuk a Védelmi Vonalak podcast-et

Fintech Világa podcast hallgatóinak ismerősen csenghet Bácsfalvi András neve, aki az MKB Bank és a Magyar Bankholding Chief Compliance Officere és MLRO-ja. András abban a szerencsés helyzetben van, hogy a munkája a szenvedélye. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rengeteg időt és energiát szentel a compliance terület népszerűsítésére és a jövő generációjának edukálására. Ennek eredményeként indította Védelmi Vonalak című podcast-jét, amelyről most mi is kérdeztük.

A Revolut belép az indiai piacra

25 millió dollárt különített el a Revolut az indiai piac megnyitására, ahol egyrészt elérhetővé teszik szolgáltatásaikat, másrészt egy globális tevékenységüket kiszolgáló egységet is létrehoznak 300 fővel. A tervek szerint a 25 millió dolláros beruházás a következő 5 év működését fedezi, a piacnyitás pedig a jövő évben várható.

A pénzügyi szektor szerepe és felelőssége a digitális gazdaságban – Nemzetközi fintech kerekasztal

Szerda délután rendezték meg az MKB Fintechlab által szervezett nemzetközi fintech kerekasztalt, ahol a témát a pénzügyi szektor számára a pénzügyek digitalizációjából fakadó lehetőségek és kötelezettségek adták.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.