Big Techek fintech és banki törekvése

A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a Peak üzleti elemzőjével Bátorfi Botonddal beszélgetnek a Big Tech cégek belépéséről a pénzügyi szolgáltatások területére. A nagy technológiai cégek évek óta tudatosan haladnak a pénzügyi szektor irányába, a téma azonban egyre relevánsabb.

Az adás első felében szó esik a négy legnagyobb technológiai cég, név szerint a Google, az Amazon, az Apple, valamint a Facebook pénzügyi törekvéseiről, valamint az általuk eddig bevezetett termékek és szolgáltatásokról is. Megfigyelhető, hogy míg az Amazon például több fronton is sikeres erőfeszítéseket tesz, addig a Facebook esetében egy sokkal több akadállyal tarkított, bizonytalan jövőjű törekvésről beszélhetünk.

Az adás második felében szó esik arról, hogyan érintheti majd a hagyományos bankokat, valamint a fintecheket a Big Techek berobbanása a pénzügyi szolgáltatói szektorba. Végül a résztvevők megvitatják, milyen érvek és ellenérvek kerülhetnek mérlegelésre a fogyasztókban az életük egyre több területére betörő technológiai óriásokkal kapcsolatban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.