Bitcoin szolgáltatásokat fog nyújtani a Deloitte

A bitcoin árfolyama több hónapja esik, közben viszont egyre több bitcoin szolgáltatás kerül bevezetésre a nemzetközi piacon. A legutóbbi fejlemények között található a Deloitte és a NYDIG együttműködése, melynek keretein belül óriásvállalatok férhetnek hozzá különböző bitcoin megoldásokhoz.

Saját területén mindkét fél prominens szereplőnek számít. A Deloitte az egyik legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cég, míg a NYDIG egy elismert bitcoin befektető vállalat. Tavaly év végén mi is beszámoltunk arról, hogy egy óriási, egymilliárd dolláros tőkebevonási fordulót zárt le a NYDIG.

Az együttműködés keretein belül a Deloitte különböző bitcoin szolgáltatásokat kínálhat ügyfeleinek. A NYDIG befektetéseket, hűség és jutalom programokat, valamint munkavállalóknak szánt megtakarítási szolgáltatásokat is kínál – mindet bitcoinban.

A megtakarítási megoldás februárban került a nyilvánosság elé. Lényegében lehetővé teszi, hogy a munkavállalók fizetésük egy részét bitcoinban kapják meg. Míg régen ez egy potenciálisan népszerű szolgáltatás lehetett volna, az elmúlt pár hónapban csak rosszul jártak azok, akik igénybe vették, köszönhetően a bitcoin árfolyam intenzív esésének.

A kollaboráció egy jelentős ügyfélbázisnak biztosíthat könnyen elérhető bitcoin megoldásokat, aminek köszönhetően óriási mértékben gyorsulhat fel a kriptovaluta használatának terjedése. A Deloitte ügyfelei közt megtalálható a Fortune 500 cégek 90 százaléka, továbbá nagyjából 7 ezer privát vállalat is.

A Deloitte mellesleg eddig is kifejezetten nyitottan viszonyult a bitcoinhoz. A vállalat egyik júniusi felmérése szerint az egyesült államokbeli kereskedők 75 százaléka nyitott kriptovalutás fizetések fogadására az elkövetkezendő két évben. Továbbá egy márciusi jelentése szerint a Bitcoin hálózata megfelelő alapot szolgáltathat a hagyományos pénzügyi rendszereknek és a digitális jegybankpénzeknek, hogy gyorsan és költséghatékonyan tudjanak tranzakciókat lebonyolítani.

Forrás: Coindesk, Cointelegraph

Borító: Squirrel_photos / Pixabay

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.