Sok pénzt ér a szókimondó pénzügyi asszisztens

Félúton van az unikornissá válásig a Cleo. A mesterséges intelligencián alapuló pénzügyi asszisztens szokatlan, szókimondó, harsány stílusával egy elkötelezett felhasználóbázist épített ki az évek során. Most friss forrásokkal folytathatja megkezdett útját – 80 millió dollárnyi tőkét vont be 500 millió dolláros értékeltség mellett.

A Cleo egy személyes pénzügyi alkalmazás, amely egy mesterséges intelligenciára épített chatbottal is rendelkezik. Az applikáció több területen segíti felhasználóit, például a megtakarításban, a hitelminősítés javításában és a túlköltekezés megelőzésében.

A megtakarítást a fintech szektorban már bevett megoldások teszik lehetővé. A felhasználók automatikusan is félre tehetnek előre megadott összegeket, valamint vásárlásaik összegét felkerekíthetik, a különbözetet pedig megtakarítási számlájukra helyezhetik.

Ha az alkalmazás használata során felmerül egy kérdés, a felhasználók a chatbothoz fordulhatnak. Az egyik érdekes funkciója a chatbotnak, hogy különböző stílusokban képes kommunikálni. A ‘Hype’ mód kiválasztása után a chatbot lelkesítően és felemelően válaszol. A ‘Roast’ mód esetében azonban nyersen, mondhatni viccesen és bunkón ad visszajelzést.

Az egyedi kommunikációs megoldások szerves részét képezik a Cleo üzleti stratégiájának. A hagyományos pénzügyi szektor hivatalos nyelvezetéhez mérten üdítően hangzik, amikor az alkalmazás nem illedelmesen ajánl egy megtakarítási formát, hanem egyenesen felszólítja a felhasználót, hogy szedje össze magát és kezdjen a jövőjére gondolni.

A Z-generációnak különösen tetszik a közvetlen hozzáállás. Az alkalmazás több ponton is igyekszik a fiatalok nyelvét beszélni. A kommunikációból a meme-ek sem maradhattak ki – bár ez már egy viszonylag elcsépelt lépés a vállalati marketing területén is. Mindenesetre a megközelítés sikerességét az igazolja, hogy már több millió felhasználó szavazott bizalmat a Cleónak, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban egyaránt.

Forrás: Sky News

Borító: Cleo

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.