Bajban Lewis Hamilton csapata

Vasárnap kettős győzelmet aratott a Mercedes csapata a Brazil Nagydíjon, így Lewis Hamilton csapata megszerezte idei első győzelmét.

Az első helyen George Russell végzett 1:38:34.044 idővel, őt követte Lewis Hamilton 1.529 másodperccel lemaradva. Carlos Sainznak meg kellett dolgoznia a dobogó alsó fokáért, mivel Perez a Safety Car újraindítása után több körön keresztül védte dobogós helyét. Charles Leclerc azt kérte csapatától, hogy cseréljenek pozíciót a bajnokságban a P2-vel, mire azt válaszolták, elégedjen meg a negyedik hellyel. 

És hogy miért is vannak bajban Hamiltonék, amellett, hogy ez volt csupán az első győzelme a Mercedesnek? És mi köze van egyáltalán a Formula 1-nek a fintech iparághoz? A válasz egyszerű: a Mercedes csapatát az az FTX szponzorálta ezidáig, amely múlt héten jelentett csődöt. Az egykor második legnagyobb kriptotőzsde alapítója és ügyvezetője, Sam Bankman-Fried körül pedig azóta is kompromittáló fejlemények látnak napvilágot folyamatosan. Továbbá a 10 versenyben lévő csapat közül 8-at támogat valamilyen jelentős kripto szponzor, úgyhogy elmondható, hogy a Formula 1-et erős szálak kötik a fintech szcénához.

A Mercedes csapata még múlt hét pénteken közölte, hogy a szezon utolsó előtti, Sao Paolo-i futama előtt felfüggesztette a csődeljárás alá került FTX kriptotőzsdével kötött partnerségi megállapodását, a korábban említett problémákra hivatkozva. A Mercedes egyébként még 2021 szeptemberében kötött szponzori szerződést az FTX-szel, amikor még ők voltak a regnáló bajnokok.

(Forrás: ESPN, Formula1.com)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.