A Forma 1-et is elérte a kripto láz

A kripto- és NFT-piacok nem a legszebb napjaikat élik jelen cikk írása közben, ugyanakkor a blokklánc és a Web3 technológia világa továbbra sem tűnt el. És ha valamiben, akkor az ismert csapatsportok esetében az elterjedésük továbbra is gyors ütemben halad. Elég csak a Formula-1-re nézni, ahol a 2022-es világbajnoki címért küzdő tíz csapat közül nyolcnak van kripto szponzora.

Igaz, ez a 8 szponzor múlt héten 7-re csökkent, mivel a Mercedes csapata pénteken felmondta partnerségi megállapodását a csődbe ment kriptotőzsdével, az FTX-szel. Na de melyik további 7 csapat rendelkezik kripto szponzorral? És mely kriptocégek szponzorálják a Forma 1-es csapatokat? Ezeket vizsgáljuk meg ebben a cikkben.

Ferrari 

A Ferrari csapata még 2021 december 27-én kötött partnerségi szerződést egy blokklánc technológián alapuló céggel, a Velas-szal. A Velas elsődleges célja a kezdetektől fogva egy szilárd, mindennapi használatra ideális blokklánc létrehozása volt. A Velas technológiai innovációja a jelenlegi blokkláncproblémák kezelésére törekszik, így megoldásai a skálázhatóságra, a biztonságra és a decentralizációra összpontosítanak.

Red Bull

A Red Bull csapatát idén február 16-tól szponzorálja a ByBit nevű kriptotőzsde. A ByBit margin és határidős kereskedést kínál ügyfelei számára akár 100-szoros tőkeáttétellel. A Bybit felhasználói 100-szoros tőkeáttételt is kaphatnak Bitcoinra és 50-szeres tőkeáttételt egyéb valutákra. Az ügyfelek rövid távú biztosítást is köthetnek a veszteségek ellen. A haladó kereskedők számára mind a weboldal, mind a mobilalkalmazás tele van hasznos funkciókkal.

McLaren

A McLaren tavaly június 17-én kötött szerződést a Tezos-szal. A Tezos egy nyílt forráskódú blokklánc, amely képes peer-to-peer, azaz személyek közötti direkt tranzakciók végrehajtására, emellett okosszerződések platformjaként is szolgál. A Tezos segítségével a felhasználók közvetlenül kapcsolódhatnak egymáshoz egy decentralizált hálózaton keresztül, értéket cserélhetnek és interakcióba léphetnek különböző alkalmazásokkal, közvetítők nélkül. A Tezos-szal a Web3 egy valóban felhasználók által irányított és felhasználó-központú mozgalom lehet. Érdekesség, hogy a McLaren május 3-án egy másik kriptotőzsdével, az OKX-szel is szponzori megállapodást kötött.

Alfa Romeo

Az Alfa Romeo csapata 2022. február 24-én kötött partnerséget a Flokival. Ez egy közösség által működtetett ökoszisztéma, aminek célja, hogy az emberek négy kulcsfontosságú szolgáltatáson keresztül irányíthassák pénzügyeiket: a Valhalla NFT metaverzum játékon, a FlokiFi DeFi ökoszisztémán, a Floki University kripto oktatási platformon és a FlokiPlaces NFT & Merchandise Marketplace-en keresztül.

Alpine

Az Alpine február 15-én kötött szerződést a legnagyobb kriptotőzsdével, a Binance-szel. Laurent Rossi, az Alpine CEO-jának elmondása szerint:

“A Binance-szel való partnerség tovább erősíti azt a szenvedélyünket, hogy megváltoztassuk a versenysportot, és amely megnyitja az ajtókat a rajongók előtt. Ez az utazás az ALPINE token bevezetésével és az NFT-k különleges kollekciójának bemutatásával kezdődik. Ezek a hamarosan megjelenő, limitált kiadású NFT-k kiemelik az Alpine elkötelezettségét az elegancia, a leleményesség és a merészségre való törekvés mellett.”

Alphatauri

Az Alphatauri a Fantommal szerződött le még 2021. május 14-én. A Fantom egy nagy teljesítményű, skálázható, az Ethereum hálózattal kompatibilis és biztonságos okosszerződéses platform, amely gyors tranzakciós sebességet és alacsony tranzakciós költségeket biztosít. Mindezt úgy éri el, hogy közben decentralizált és nyílt forráskódú marad.

Aston Martin

Az Aston Martin csapata szintén egy nagy kriptotőzsdével, a Crypto.com-mal fogott össze tavaly március 2-án. Ez a tőzsde több mint 250 különböző kriptodevizát, elfogadható díjakat és kedvezményeket kínál azoknak, akik jelentős részesedéssel rendelkeznek a Crypto.com natív coinjában, a Cronosban (CRO).

(Forrás: Boardroom)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.