Afrikára is kiveti hálóját a Zip

A Zip ausztrál BNPL szolgáltató bejelentette, hogy földrajzi terjeszkedésük részeként felvásárolják a Payflex dél-afrikai BNPL szolgáltatót. A mostani lépést megelőzően májusban mi is megírtuk, hogy a Zip a cseh Twistót és az egyesült arab emírségekbeli Spotiit is felvásárolta hasonló megfontolásból.

A Payflex az első és legnagyobb szereplő Dél-Afrika buy now, pay later piacán. A vállalat 2019-ben még csupán 70 kereskedői partnerrel rendelkezett, mára ez a szám 1000 fölé tehető. Megoldásaikat eddig több, mint 135 ezer ügyfél vette igénybe – ez több, mint ötszöröse az egy évvel ezelőtti 25 ezer fős ügyfélbázisnak.

A Zip, amely mostanra 5 kontinensen 12 különböző piacon van jelen szeretne még jelentősebb eredményeket elérni Dél-Afrikában, idővel pedig további olyan afrikai piacokra is belépne, ahol jelentős a bankolatlan, ugyanakkor a digitális térben komfortosan mozgó lakosok száma. 

Larry Diamond, a Zip ügyvezető igazgatója és CEO-ja azt mondta: “Ami a globális terjeszkedést illeti, egyértelmű stratégiával kezdtük meg az évet, és rekordmértékű növekedést tapasztaltunk, hiszen üzleti évünket 5,8 milliárd dollárnyi tranzakciós volumennel, világszerte több, mint 7,3 millió ügyféllel és 51 ezer kereskedői partnerrel zártuk.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.