46.5 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a Point

Series B tőkebevonási fordulója során 46,5 millió dollárhoz jutott az amerikai challenger bank Point. A fordulót a PayPal-alapító Peter Thiel kockázati tőkealapja, a Valar Ventures vezette, ami eddig is a Point egyik fő befektetője volt.

A Point egy prémium debitkártyát szolgáltató challenger bankként hirdeti magát, ennek megfelelően fő termékeinek a bankszámlája és a hozzá tartozó debitkártyája mondhatók. Alapvetően mégsem ezekkel a termékekkel tűnik ki a kártyaszolgáltatók sorából, hanem a rájuk épített jutalomrendszerrel. A hitelkártyák gyakran használt pontrendszerét hozták el a debitkártyák világába, a hitellel járó terheket kiküszöbölve.

Jutalomrendszerük keretében minden vásárlásért pontokat kapnak ügyfeleik. Feliratkozásokért, mint a Spotify vagy a Netflix, ötszörös pont jár; ételrendelő és utazásmegosztó szolgáltatásokért, mint a Wolt vagy az Uber, háromszoros pont jár; minden egyéb tranzakcióért pedig egyszeres pont jár. Ezeket a pontokat az ügyfelek pénzre válthatják, minden pont 0,01 dollárt, vagyis 1 centet ér. Ezzel az amúgy is tervezett tranzakciókból pénzt keresnek a felhasználók, lényegében egy pont alapú cashback rendszer keretében. A pontrendszeren felül Point kártyával végzett vásárlás esetén további jutalmak is járhatnak, mint útlemondási biztosítás, bérautó-biztosítás, nemzetközi utazási segítségnyújtás, telefonbiztosítás és egyéb vásárlási biztosítások.

Alapítása óta már 60 millió dollár befektetést nyert el a Point. A most bevont tőkével több alkalmazott felvétele, új funkciók bevezetése és új termékek fejlesztése várható, ezzel pedig a vállalat vélhetően piaci helyzetének biztosítására törekszik.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.