Egy év alatt 500 millió dollár értékű vállalkozás lett a Jeeves

Nemrég lezárult Series B tőkebevonási fordulója során 57 millió dollárral gazdagodott a tavaly alapított Jeeves, amivel értékeltsége 500 millió dollárra nőtt. Ezt megelőző Series A tőkebevonási fordulója csak pár hónappal ezelőtt zárult le, annak a végén még csak 100 millió dollárra értékelték a startupot.

A Jeeves egy teljes körű költségkezelési felületet kínál startupoknak a nemzetközi színtéren. A több országban működő startupoknak teszik lehetővé, hogy egy felületen tudják intézni nemzetközi mivoltukból adódó tevékenységeiket. Banking-as-a-Service modelljük készpénz, vállalati kártya és határokon átnyúló tranzakciós megoldásokat nyújt. Vállalati kártyájukon keresztül 30 napos hitelkeret is igénybe vehető, amihez 4%-os cashback is jár. A hitelkeret törlesztése pedig történhet bármilyen pénznemben, amiben terhelték a kártyát, az ügyfeleknek nem kell külön pénzváltással foglalkozniuk.

A startup óriási iramban növekszik, felhasználói bázisa 60 naponta duplázódik immár 1000 ügyfélnél járva, csak az utóbbi hónapban megdupláztak alkalmazottaik számát is, valamint tranzakció volumenük 5000%-ot nőtt január óta. Az alapítók nem terveztek ilyen hamar és ilyen gyakran tőkét bevonni, de ezzel a növekedési rátával kénytelenek voltak. A befektetők között számos unikornis alapítója, valamint ismert kockázati tőke-vállalat is megtalálható.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.