Akvizíciókkal terjeszkedik az ausztrál BNPL szolgáltató, a Zip

Európában a Twisto, a Közel-Keleten pedig az Egyesült Arab Emírségekbeli Spotii felvásárlásával tör globális babérokra a Zip, Ausztrália egyik legjelentősebb buy-now-pay-later szolgáltatója. A stratégiai akvizíciókkal a vállalat célja, hogy egy globális szinten működő BNPL szolgáltató jöjjön létre, ami megfelelő alternatíva a nemzetközi viszonylatban működő online kereskedők számára.

A Zip részvényeit 2015-ben vezették be az ausztrál tőzsdére, az elmúlt években pedig stratégiai akvizíciók után kutattak, így vásárolták fel az amerikai Quadpayt, most pedig a Twisto és a Spotii is a vállalat fennhatósága alá kerültek. A Zip feltett szándéka, hogy globális szinten versenyre keljen a piacvezető Klarnával és Afterpay-jel. A buy-now-pay-later tavalyi berobbanásával a piaci verseny egyre kiélezettebbé válik a nagy növekedést realizáló szereplők között, ezt igazolja most a Zip terjeszkedése is.

Larry Diamond, a Zip társalapítója és CEO-ja azt mondta: „Nagyon várjuk, hogy ezeket a régiókat hozzáadhassuk növekvő lábnyomunkhoz, valamint kielégíthessük a globális kereskedői igényt. A Twisto csapata lenyűgözött minket mély ügyfélközpontúságukkal, valamint termékpalettájukkal és várjuk már, hogy szorosabban együtt dolgozhassunk velük a közös jövő alakításán.” Majd hozzátette, „a Spotii felvásárlása fontos lépés a Zip globális terjeszkedése és nemzetközi stratégiája szempontjából, mivel az e-kereskedelem jelentős felszállóágban van a Közel-Keleten.” 

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.