További sztár fintechek kezdtek leépítésekbe

Folytatódik a leépítési hullám a fintech szektorban. Korábban mi is megírtuk, hogy a nehéz piaci körülményekre adott reakcióként a Klarna BNPL szolgáltató munkavállalóinak 10 százalékától megvált. Ez nagyjából 700 alkalmazott távozását jelenti, ami nem mindennapi esemény a fintechek világában. Hasonlóan döntött a Robinhood is, az online bróker 9 százalékos leépítést valósított meg áprilisban. Ezúttal a Curve és a Gemini csatlakoztak a növekvő listához. 

A Curve szolgáltatásának lényege, hogy egy kártyában összesíti ügyfeleinek minden hitel-, debit- és ajándékkártyáját, ezáltal optimális pénzkezelést tesz számukra lehetővé. A londoni fintech 60-70 közötti munkavállalójától köszönt el a napokban, miután felerősödtek a gazdasági recesszióval kapcsolatos félelmek a nyilvánosságban. A legfrissebb adatok szerint a Curve nagyjából 500 alkalmazottal rendelkezett, vagyis egy 12-14 százalékos elbocsátásról van szó.

A fintech tavaly ősszel publikált pénzügyi eredményei már tartalmaztak néhány aggasztó előjelet. A vállalat működési veszteségei 2020-ban 28,5 millió fontról 37,9 millió fontra emelkedtek. Ezek a legújabb adatok, elképzelhető, hogy a 2021-es eredmények láttán majd okosabbak leszünk és a mostani lépés is érthetővé válik.

A Gemini kriptotőzsde is hasonló helyzetben találja magát és a piaci helyzetre hivatkozva vált meg alkalmazottainak tizedétől. A vállalat alapítói, Cameron és Tyler Winklevoss egy a munkavállalóknak írt üzenetben azt mondták, hideg tél következik a kriptovaluta szcéna számára, amit tovább erősít a feszült geopolitikai és makroökonómiai helyzet. A Gemini nagyjából 100 alkalmazottat bocsátott el, a folytatásban pedig olyan termékek fejlesztésére fókuszál, amelyek kritikusak lehetnek a vállalat jövőbeli sikeréhez.

Forrás: AltFi, Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.