Metaverzumba költözik Kelet-Európa legnagyobb bankja

A PKO Bank Polski, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb bankja Lengyelország fővárosának egyik legismertebb épületét átköltöztette a metaverzumba.

A bank közleménye szerint a metaverzumban való jelenlétét arra használja majd fel, hogy olyan technológiai megoldásokat teszteljen, amelyek segítségével új kommunikációs csatornát fejleszt ki az ügyfelekkel.

Paweł Gruza, a PKO Bank Polski igazgatótanácsának alelnöke szerint a kirendeltséget laboratóriumként fogják használni a tapasztalatok bővítésére és a releváns technológiák tesztelésére. Egy évtized távlatában a metaverzum a globális gazdaság fejlődési impulzusává válhat, akárcsak az internet vagy az okostelefonok megjelenése a múltban.

„Szeretném, ha a PKO Bank Polski készen állna arra, hogy kihasználja a technológia adta lehetőségeket, és amikor a metaverzum kiforrott, megadná a ritmust a hazai bankszektor és a lengyel gazdaság technológiai fejlődésének”

– nyilatkozta Gruza.

A PKO Bank Polski az első lengyel bank, amely ilyen formában van jelen a metavilágban. Az épület a Decentraland platformon található telken található. A Decentraland platform felhasználói meglátogathatják a virtuális PKO Rotundát, ahol a lengyel kortárs művészet kiállítása is elérhetővé vált.

Forrás: PKO Bank Polski

A bank várakozásai szerint a virtuális fiókot elsősorban most az új alkalmazottak felvételére és képzésére lehet majd használni. A pénzintézet előkészítő munkát végez az ügyfelekkel való új kommunikációs csatorna kialakítására is. A következő évtizedben az ügyfelek személyazonosságának azonosításához kapcsolódó megoldásokat is fejleszt a metaverzumban, és tesztelni fogja a banki termékek integrálásának és értékesítésének lehetőségét.

Az épület a metaverzum környezet aktuális trendjeit figyelembe véve lett kialakítva. A benne alkalmazott megoldásokat úgy választották ki, hogy a navigáció könnyű és intuitív legyen.

Korábbi cikkeink a témában:Így változtatja meg a világot a metaverzum
Még nem érkezett meg igazán a metaverzum kora
Kicsi az esélye, hogy beszippant a metaverzum
A metaverzum a magyar piacot is elérte már

(Címlapkép: PKO Bank Polski)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.