Nagy bejelentést tett a Visa

Több mint 40 országban indít kriptobetéti-kártyákat a Visa és az FTX. A kártyacég és a kriptotőzsde pénteken jelentette be az együttműködést.

A fizetési óriásvállalat, a Visa az FTX kriptovaluta-tőzsdével együttműködve több mint 40 országban indít kriptobetéti-kártyákat. „A Visánál hiszünk abban, hogy a digitális valuták tartós hatással lesznek a pénzügyi szolgáltatások és a pénzmozgás jövőjére” – idézi a Bitcoin.com Cuy Sheffieldet, a Visa kriptóért felelős vezetőjét. A Visa pénteken bejelentette, hogy „hosszú távú globális partnerséget” kötött a West Realm Shires Services Inc. és az FTX Trading Ltd. vállalatokkal. A két cég áll az FTX US és az FTX.com kriptotőzsdék mögött.

A partnerség részeként az FTX kezdetben FTX márkájú Visa betéti kártyákat kínál majd az FTX ügyfeleinek. A közleményük szerint a bevezetés kezdeti szakaszában Latin-Amerika, Európa és Ázsia országaira összpontosítanak.

A betéti kártya közvetlenül a felhasználó FTX-számlájához kapcsolódik. Ezek a kártyák jelenleg csak az Egyesült Államokban érhetőek el, ezt terjesztik most ki több mint 40 országra világszerte.

Európába várhatóan még az év vége előtt megérkeznek az FTX márkájú Visa-kártyák, míg további regionális bevezetéseket 2023-ra terveznek.

Mire jó a Visa új kriptokártyája?

A betéti kártyák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az FTX-tárcájukban lévő kriptoegyenleggel fizessenek árukért és szolgáltatásokért világszerte 80 millió olyan kereskedőnél, amelyek elfogadják a Visa kártyáit. Akártyatulajdonosoknak nem kell semmilyen díjat fizetniük a kártya használatáért – közölte a kriptovállalat.

„A Visával való partnerséggel tovább bővül a digitális eszközök és a globális pénzügyi ökoszisztéma közötti kapcsolat”

– közölte az FTX globális fizetési vezetője, Adam Jacobs.

Vasant Prabhu, a Visa pénzügyi igazgatója szerint még mindig folyamatos az érdeklődés a kriptók iránt, annak ellenére, hogy kriptopénzek értékei csökkentek. A CNBC-nek elmondta azt is, hogy mint vállalatnak nincs álláspontjuk arról, hogy mi legyen a kriptopénzek értéke, vagy hogy hosszú távon jó dolog-e. „Amíg az emberek meg akarnak vásárolni bizonyos dolgokat, addig mi ezt szeretnénk megkönnyíteni” – tette hozzá.

Persze a Visának nem az FTX az első kriptós partnere: a 2022-es költségvetési évének első negyedévében 2,5 milliárd dollárnyi fizetésről számolt be, amely a kriptovalutákhoz kapcsolt bankkártyáin keresztül ment végbe.

(Címlapkép: FTX US)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.