Kitörő sikerek a kriptovalutás Visa bankkártyáktól

A Visa 2022-es költségvetési évének első negyedévében 2,5 milliárd dollárnyi fizetésről számolt be, amely a vállalat kriptovalutákhoz kapcsolt bankkártyáin keresztül ment végbe. A kimagasló érték 70 százaléka az egész 2021-es költségvetési évben elérteknek. Már ebből a két adatból is látszik a kriptovalutás fizetések népszerűségének növekedése.

A vállalat kriptotárca partnereinek száma 54-ről 65-re nőtt. A hálózat tagjai közt olyan nagy nevek találhatók, mint a Coinbase, a Circle és a BlockFi. A kriptovalutás fizetést elfogadó kereskedők száma is folyamatosan nő, a nyilatkozatok alapján már rohamosan közelíti a 100 milliós mérföldkövet. A költési kategóriák közül egyik sem emelkedik ki igazán. A kártyatulajdonosok mindennapi termékekre és szolgáltatásokra, vendéglátásra, valamint utazásra is használták a fizetési módszert.

A kriptovaluta-árfolyamok nagymértékű esése sem vetette vissza a digitális fizetőeszközökhöz kötött bankkártyák használatát. Ez főleg a bankkártyákra épített jutalomprogramoknak köszönhető, melyeken keresztül jellemzően kriptovaluta cashbacket kapnak a vásárlók. A pozitív fejlemények nyomában a Visa várhatóan a jövőben is nagy mértékben fog támaszkodni a digitális eszközök világára. A kriptomegoldások további térnyerésében elengedhetetlen szerepe lehet majd a vállalatnak, főleg az összekötöttség, a skálázhatóság, a vásárlói értékteremtés, a megbízhatóság, valamint a biztonság területein.

Forrás: CNBC

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.