A metaverzum a magyar piacot is elérte már

A kriptovaluták árfolyamának és népszerűségének esésével párhuzamosan két terület is szárnyra kapott: a web3 és a metaverzum is. A Trend FM-en futó Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és a Machán-Csetvei Frigyes egy mindkettő területet közelről ismerő szakértőt láttak vendégül. Vitéz Miklós, a CodeCluster alapító-vezérigazgatója segített tisztábban átlátni a digitális világ fejleményeit, valamint bemutatta, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy piaci szereplő.

Ha az új internetről beszélünk akkor a web3 lehet a blockchainen alapuló háttérrendszer, míg a metaverzum a felhasználói felület, amivel rendszeresen érintkezünk. Tehát az előbbi egy hálózati, míg az utóbbi egy megjelenítési technológia Vitéz Miklós fordításában. Ettől függetlenül egymás nélkül is megállja a helyét mindkét terület – léteznek metaverzum kezdeményezések web3 háttér nélkül, és léteznek web3 megoldások nem-metaverzum köntösben.

A fogalmak tisztázása után az adás a gyakorlati lehetőségekre tér ki. Szó esik arról, hogy a metaverzum forradalmasíthatja az online vásárlást, valamint miként kínálhat új eszközöket pszichológiai kezelésekhez. Mindemellett az NFT megoldások és a vállalati felelősségvállalás is említést kap a CodeCluster tevékenysége kapcsán. Az adást záró jóslat pedig még a cinikusoknak is elfogadható lehet: letisztultabb felhasználási lehetőségeket, és a jelenlegi web megoldásokkal szimbiózisban élő web3-at várhatunk.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.