Megérkezett az Ant Group digitális bankja

Az Ant Group kínai fintech óriás saját digitális bankot hozott létre Szingapúrban. Az ANEXT névre keresztelt bank most megérkezett a piacra, miután megszerezte a szükséges engedélyeket a Szingapúri Monetáris Hatóságtól (MAS). 

Az ANEXT digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínál majd a helyi és regionális mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, különösen azoknak, akik határon átnyúló, globális tevékenységet végeznek. A vállalat egy kétéves megállapodást is kötött a Proxterával, egy szingapúri B2B piactérrel, amely a nemzetközi kereskedelemben felmerülő akadályok áthidalására szakosodott.

A felek közösen hoznak létre egy nyílt keretrendszert, amihez minden pénzintézet csatlakozhat és finanszírozást, valamint kockázatkezelést nyújthat a platformon jelenlévő KKV-knak. A szolgáltatások fő célja a globális kereskedelem megkönnyítése. Az ANEXT lesz egyébként a Proxtera első digitális banki partnere Szingapúrban, a hálózatépítéssel kapcsolatos ambícióktól sokat várnak a felek.

“Úgy gondoljuk, ideje, hogy az újgenerációs pénzügyi szolgáltatások minden növekvő vállalatnak könnyen elérhetővé váljanak. A digitális gazdaság felgyorsulásával megváltozóban vannak az üzleti modellek, ezek is a digitalizáció irányába mutatnak. A pénzügyi szolgáltatásoknak fejlődniük kell és ki kell szolgálniuk a KKV-k digitális igényeit,” – nyilatkozott Toh Su Mei, az ANEXT Bank vezérigazgatója.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.