Kalandozás a tokenizáció világában – megjelent a legújabb Fintech Sparks

Manapság nem telik el nap úgy, hogy ne jelenjen meg  hír a bitcoinról. Nem csoda, hiszen ez volt az első blockchain alapú token, amely óriási befektető tömegeket mozgatott meg. A bitcoin 2008-as felbukkanása óta sem stagnált a digitális tokenek világa – óriási fejlődésen ment keresztül, melyet a legújabb Fintech Sparks kiadvány részletesen bemutat.

A ’Kalandozás a tokenizáció világában’ a Blockchaineum, az egyik jelentős magyar tokenizációs szolgáltató és a Peak Financial Services, a hazai fintech világ prominens szereplőjének közös kiadványa.

A Fintech Sparks az alapoktól kezdve mutatja be a tokenizáció világát, a blockchain technológia, és a rá épülő token megoldások prezentálásával, a helyettesíthető és nem helyettesíthető tokenek összevetésével.

A tokenizáció előnyein és lehetőségein keresztül megismerhető, hogy mi mindent lehet elérni a technológiával. Például új élmények létrehozása és a befektetések demokratizálása is lehetővé válhat. A Blockchaineum módszere pedig megmutatja, hogy miként közelít meg egy ilyen megbízást egy vezető szolgáltató.

A tokenizáció egyre inkább jelen lesz a mindennapjainkban. Számos startup rögzíti token formában épületek és infrastruktúra egységek tulajdonjogát. A Single.Earth európai startup szén-dioxidot megkötő természeti erőforrásokat tett kereskedhetővé. A nem helyettesíthető token, azaz NFT megoldások pedig a metaverzum alapját jelentik és szerepük egyre fontosabb lesz a jövőben. De láthatunk példát a rajongás tokenizálására is a Socios.com  például egyedi élményeket nyújt fan tokenek formájában.

A Fintech Sparks a technikai alapokon és az érdekességeken túl gyakorlati kérdésekre is választ ad. Egy hatlépéses token projekt értékelési útmutató mellett megjelenik a tőkebevonás és a szabályozás kérdésköre is, összehasonlító táblázatunk pedig bemutat hat tokenizációs blockchain felületet is.

A kiadvány ingyenesen letölthető az alábbi linken. Reméljük ez a rövid bemutató mindenkinek meghozza a kedvét, hogy közelebbről is megismerje a tokenizációt.


A mostani a Fintech Sparks harmadik ingyenes kiadványa. Az első anyagban a fintech szektor 2021-es évéről írtunk. A második kiadás a Fintech Világa rádióműsor 300. adásának alkalmából készült, ebben a legemlékezetesebb pillanatokat emeltük ki.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.