Heti fintech hírösszefoglaló

Ismét a Starling Bank a bankváltók elsőszámú célpontja

2021 második negyedévében a szokottnál is többen váltottak bankot angliában. Ez a trend a Starling Banknak kedvezett leginkább, de általánosságban is elmondható, hogy a neobankok a nyertesek, az inkumbensek pedig vesztesek.

Új BNPL szolgáltató a piacon: a Biller a B2B fizetések megreformálását célozza

Volt Klarna és Mollie vezetők dolgoztak ki egy új, AI alapú, vállalatoknak szóló BNPL megoldást, a Billert. A startup a vállalatok cashflow menedzsmentjére kíván egy hasznos megldást nyújtani azzal, hogy a szokásos napi szintű költségeikre 30, 60, vagy éppen 90 napos fizetési határidőt biztosít. A Biller csapata a platformot a Slimmer AI-al közösen építi.

Nagy dobás a Square-től: felvásárolják az Afterpay BNPL szolgáltatót

Square amerikai digitális fizetési vállalat ma bejelentette, hogy felvásárolják az Afterpay ausztrál buy now, pay later szolgáltatót. A két vállalat egyaránt a világ leggyorsabban növekvő fintechjei között van, közleményükben pedig hangsúlyozták, hogy küldetésük is egyezik, hiszen céljuk a gazdasági fejlődés és a pénzügyi inklúzió előremozdítása. 

Zöld jelzáloghiteleket kínál az ABN Amro

Az ABN Amro holland bank fenntarthatósági kedvezményt kínál azon ügyfeleinek, akik energiafogyasztás szempontjából hatékony épületekre vesznek fel jelzáloghitelt. 

BNPL megoldást vezet be az Apple saját termékeire a tengerentúlon

A BNPL láz tovább fokozódik, ezúttal az Apple jelentette be, hogy a kanadai hivatalos értékesítési hálózatában bevezeti a Buy Now Pay Later fizetési módot. A megoldás bevezetésében az Apple partnere az Affirm lesz, a megvásárolható termékekre (iPhone, iMac, iPad, stb) 12-24 hónapig terjedő fizetés lesz elérhető. A hivatalos bejelentés még várat magára, de a Bloomberg riportja szerint az Apple már értesítette a kiskereskedelemben foglalkoztatott munkatársait az újításról. 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.