Nagy dobás a Square-től: felvásárolják az Afterpay BNPL szolgáltatót

Square amerikai digitális fizetési vállalat ma bejelentette, hogy felvásárolják az Afterpay ausztrál buy now, pay later szolgáltatót. A két vállalat egyaránt a világ leggyorsabban növekvő fintechjei között van, közleményükben pedig hangsúlyozták, hogy küldetésük is egyezik, hiszen céljuk a gazdasági fejlődés és a pénzügyi inklúzió előremozdítása. 

Az akvizíció végösszege nagyjából 29 milliárd dollár lesz majd, ezt 100%-ban a Square részvényeinek formájában kapják meg az Afterpay tulajdonosai. A vállalatok azt remélik az akvizíciótól, hogy lehetővé teszi majd számukra, hogy még vonzóbb pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat dobjanak piacra, amelyek minél több fogyasztó számára elérhetők. További fontos cél, hogy mérettől függetlenül minden kereskedő számára hozzáadott értéket jelentsen a Square és az Afterpay szolgáltatásainak használata. A felvásárlás várhatóan 2022 első negyedévében megy végbe, amennyiben addigra teljesülnek a véglegesítés feltételei.

Jack Dorsey, a Square alapítója és CEO-ja így fogalmazott: „A Square és az Afterpay azonos célkitűzésekkel működik. Úgy építettük fel a működésünket, hogy ezáltal korrektebbé, elérhetőbbé, és befogadóbbá tegyük a pénzügyi rendszert, az Afterpay pedig egy olyan bizalomra méltó brandet hozott létre, amely konzisztens a mi elveinkkel.”

Az Afterpay BNPL konstrukcióinak beemelésével a Square termékpalettájába az ügyfelek egy újabb értékes szolgáltatáshoz juthatnak majd. A mostani bejelentés egyértelművé teszi, hogy a Square agresszívan bővíteni szeretné kompetenciáit és gyakorlatilag minden fontosabb pénzügyi és kereskedelmi szolgáltatást maguk kínálnának az ügyfeleiknek. Ezen ambíció meglétéről árulkodott a banki szolgáltatások területére való belépésük is, melyről mi is írtunk néhány hete. 

Forrás: Sajtóközlemény

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.