Banki termékpalettát dob piacra a Square

A Square amerikai digitális fizetési vállalat versenybe száll az USA legnagyobb bankjaival, ugyanis hamarosan érkeznek a kisvállalkozásoknak szóló folyószámlák, megtakarítási számlák, fizetési kártyák és kölcsönök a vállalat termékpalettájába. A nagyra nőtt fintech célcsoportját mindig is a kkv szektor jelentette, eddig azonban a kártyaelfogadási szolgáltatások jelentették a fókuszt. A jelenlegi lépésükkel első sorban a meglévő ügyfélkörüknek nyújtott szolgáltatások körét bővítik, de új ügyfelek bevonzása is a célok között van.

A termékpaletta bővítés előjeleként a vállalat idén márciusban létrehozta saját bankját Square Financial Services néven, a most bejelentett Square Banking termékcsomag pedig az alábbi elemekből áll majd össze: két új bankszámla, Square Savings, Square Checking, és Square Loans.

Christina Riechers, a Square Banking termékfejlesztési vezetője azt mondta: „A kisvállalatoknak mindig is rengeteg akadállyal kellett megbirkózniuk, hogy hozzáférhessenek azokhoz az elengedhetetlen pénzügyi szolgáltatásokhoz, amelyek a nagyobb vállalatoknak azonnal elérhetők voltak. A Square Bankinggel újragondoltuk a kisvállalkozásokra szabott pénzügyi rendszert, melynek középpontjában cash flow igényeik állnak. Korrekt, elérhető pénzügyi szolgáltatásokat hoztunk létre, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a vállalatok bejövő tranzakcióihoz, így azonnal hozzáférhetnek árbevételükhöz, automatizálhatják megtakarításaikat, valamint személyre szabott hitelkonstrukciókat érhetnek el.”

A megtakarítási számla lehetővé teszi majd a kereskedőknek, hogy személyre szabható zsebekben gyűjtsenek olyan jövőbeli célokra, mint az új eszközök megvásárlása, vagy a negyedéves adózási kötelezettségek befizetése. A szövetségi betétbiztosítással ellátott számlák évente 0,5%-os kamatot fizetnek és nem vonatkozik rájuk minimum betéti összeg vagy számlaegyenleg, valamint bankszámladíjak sincsenek.

A folyószámla kapcsolódni fog a cégek vállalati bankkártyájához és azonnali hozzáférést biztosít majd a Square felületén beszedett bevételekhez. Egy későbbi frissítés révén a felhasználók a Square Point of Sale appon keresztül pénzt fizethetnek majd be számlájukra, így még inkább központosíthatják vállalatuk forrásait.

A Square Loans egyébként már korábban piacra került, most csak új nevet kapott a banki termékpalettába való beillesztés céljából. A felhasználók a továbbiakban is kifejezetten a saját üzleti igényeikhez szabott, proaktív hitelkonstrukciókhoz férhetnek hozzá. A visszafizetés úgy is megvalósítható, hogy a kereskedők a Square felületén beszedett bevételeik egy fix százalékát naponta automatikusan befizetik.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

Előző bejegyzésTrónfosztás közeleg a hitelkártya piacon
Következő bejegyzésPénzkezelési appot indít az Afterpay