A Greengage Bank KKV-k és kriptovállalatok kiszolgálását tervezi Gibraltárról

A Greengage bank a közelmúltban adta be banki licenszkérelmét a gibraltári felügyeletnél. Ha megkapják a szükséges engedélyeket, terveik szerint az Egyesült Királyság meghatározó kereskedelmi bankja lesznek.

A Greengage azt állítja, hogy a szigetországban működő kisvállalkozásokra és kriptovaluta szolgáltató cégekre fognak összpontosítani, mivel szerintük ez két kiaknázatlan terület. A két szektort összekapcsolva céljuk, hogy könnyebbé váljon a vállalkozások közötti kriptovaluta alapú hitelezés. Tervezett termékpalettájuk itt nem ér véget: további digitális banki szolgáltatásokon dolgoznak, amelyek között helyet kapnak majd kripto- és fiat devizákra épülő megoldások is.

2018-as alapítása óta a Greengage nem tétlenkedik: a banki engedély megszerzéséhez szükséges folyamatok mellett nagy energiát fektetnek a termékfejlesztésbe és a piacok elemzésbe, hogy a lehető legfelkészültebben lépjenek piacra. A Greengage szerint a meglévő kripto piacon tevékenykedő vállalkozások ökoszisztémájának kiterjesztése lehetővé teszi majd, hogy hatékonyabb megoldások szülessenek a pénzügyi piac hiányosságaira.

Forrás: FintechFutures

Tóth Balázs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.