55 millió dollár tőkét vont be a nigériai Kuda

A londoni központú, Afrikában működő neobank, a Kuda bejelentése szerint 55 millió dollár friss forrást vont be Series B tőkebevonási körében, amivel a cég értéke 500 millió dollára növekedett.

A TechCrunch szerint a tőkebevonás idején  a vállalat 1.4 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett, ami duplája a márciusi ügyfélbázis méretének. A tőkebevonási kört a bank korábbi befektetői a Valar Ventures és a Target Global vezették. A TechCrunch szerint a fordulóban az SBI és több üzleti angyal befektető is szerepelt. Ezzel a körrel együtt a Kuda összesen 91,5 millió dollárt gyűjtött össze öt fordulója alatt 2018 óta.

A 2017-ben alapított Kuda a „szabadok bankjának” nevezi magát. Ügyfeleiknek díjmentes virtuális számlát és egy hozzá tartozó betéti kártyát kínálnak, a termékpaletta pedig hamarosan új megoldássaé bővül: érkeznek a költségelemzési funkciók.  Ezekből az adatokból aztán hasznos kimutatásokat készítenek ügyfeleiknek, illetve gyorskölcsönöket is kínálnak majd az arra jogosultaknak. 

A bankot a Nigériai Betétbiztosítási Társaság biztosítja és a Nigériai Központi Bank engedélyével rendelkezik. Míg a Kuda egyetlen piaca jelenleg csak Nigéria, a tervei között szerepel, hogy tovább terjeszkedik az afrikai kontinensen illetve az Egyesült Királyságban élő nigériai közösséget is célba veszi.

Forrás: FintechFutures

Tóth Balázs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.