Heti fintech hírösszefoglaló

Az ING elfogadja az elekronikus aláírással benyújtott hitel kérelmeket

Az ING bejelentette, hogy a legális e-aláírási platformon keresztül megszerzett digitális aláírásokat most minden lakáshitel-kérelemnél elfogadják. Az ApplyOnline-on keresztül benyújtott lakáshitel-kérelmet elektronikus aláírással fogadják el, amik hivatalos e-aláírási platformok segítségével nyújtottak be, mint például a DocuSign-on keresztül.

A bankok világszerte közelednek az Open Banking felé

A világszerte 774 bank között végzett kutatások azt mutatják, hogy a globális bankok 86%-a kíván API-kat használni az Open Banking lehetővé tételéhez az elkövetkező 12 hónapban. Az elején a bankok gyanakvóak voltak az Open API-k használata miatt, mivel számlaadatokat osztottak meg harmadik fél által, de később ez vált a bankok mozgatórugójává. A Finastra által megkérdezett bankok harminc százaléka úgy véli, hogy az Open Banking már kézzelfogható hatást gyakorol a jobb ügyfélélmény szempontjából.

6 népszerű virtuális konferencia és online találkozó fintech szakemberek számára

A covid-19 vírus által kreált jelenlegi helyzet lehetőséget nyújt a szakembereknek az online eseményekre, melyek segítségével lépést tudnak tartani a tendenciákkal.

Jelentős különbségek a számlanyitási folyamatokban

A digitális bankolás egyik fontos tényezője, hogy a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben válhassunk új ügyféllé. Ez fontos a felhasználóknak is, hiszen a kényelmet keresik, de fontos a neobankoknak is, hiszen így gyorsabban tehetnek szert ügyfelekre. A napokban látott napvilágot egy kutatás, amely azt méri fel, hogy hány interakció szükséges egy számla megnyitásához.

Chime – USA legnépszerűbb neobankja

A 2013-ban alapított amerikai fintech céget több mint 5 milliárd dollárra értékelték és több mint 6,5 millió aktív ügyféllel rendelkezik. Néhány évvel a 2008-as válság után a pénzügyi ágazat hatalmas változásokon ment keresztül. Ekkor a Chime alapítói igyekeztek azt a szegmenst megcélozni, ahol az emberek képtelenek voltak megfizetni a banki szolgáltatásokat. Míg a neobank népszerűsége egyre jobban nőtt, addig a pénzügyi intézményeknek a gyorsan változó fogyasztói preferenciák nehézségeivel kellett megküzdeniük.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.