Erős évet zárt a Wombat

A Wombat Invest online bróker az év eleji 62 ezerről több, mint triplájára, 200 ezer fölé növelte ügyfeleinek számát 2021-ben, vagyis egészen kiváló évet zárt. A vállalat 2022-re európai terjeszkedést tervez, ezt a folyamatot gyorsíthatja fel a folyamatban lévő Series A tőkebevonási körük, ami saját bevallásuk szerint 10 millió font körül mozog majd méret tekintetében.

Kane Harrison, a Wombat társalapítója és CEO-ja elmondása szerint a vállalat idén hatalmas keresletet tapasztalt ügyfelei részéről, akik kifejezetten keresik a mobilappos brókerek szolgáltatásait, amelyek jelentősen megkönnyítik a befektetés folyamatát. A vállalatvezető 2022-re elsődleges célként az európai terjeszkedést jelölte meg, de új termékekre szintén érdemes felkészülni.

Az online brókerekről általánosságban elmondható, hogy kiváló időszakot tudhatnak maguk mögött. 2020-ban a világjárvány alatt hatalmas növekedést mutatott a lakossági befektetők étvágya az ilyen szolgáltatások iránt, a pandémia alatt a bezártság milliókat késztetett arra, hogy életükben először próbálják ki magukat a tőzsdén. A legnagyobb nyertesek között említhető az amerikai Robinhood, amely idén tőzsdére is került, de az izraeli eToro és a brit Freetrade egyaránt hatalmas növekedést produkált. 2021-ben tehát folytatódott a befektetők számának és aktivitásának emelkedése, 2022-re pedig hasonló trendre lehet számítani. A Wombat ugyan méretét tekintve jelentősen elmarad az említett riválisoktól, az európai piacokon való megjelenés sokat dobhat a vállalat ügyfélbázisán. 

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.