A néhány nappal ezelőtti hír olvasásakor a legtöbben valószínűleg nem is gondolták volna, hogy mekkora jelentősége van a Starling első nyereséges hónapjának.
Anne Boden londoni irodájában azonban felpezsdült, az amúgy sem unalmas élet, a hírek szerint amerika, és anglia legnagyobb bankjai jelentkeztek be az egyik legígéretesebb fintechért, pedig az alapítónő kategorikusan kijelentette, hogy cége nem eladó, részvényeit elsősorban a londoni tőzsdére szánja.

A Times információi szerint a JP Morgan az egyik legkomolyabb szándékkal érkező önjelölt vevő elkötelezett angol lakossági digitális bankjának felépítésével kapcsolatban, az ezzel kapcsolatos részletekről korábban már beszámoltunk. Azt is látjuk az elmúlt időszakban, hogy a bankóriás az egyik legaktívabb a fintech befektetések terén, és előszeretettel fektet pénzügyi startupokba. Ezek alapján logikus lépés lehet a részükről egy ilyen felvásárlás, és az üzlet mérete sem lenne példa nélküli a bankház életében.

A másik jelentkező anglia egyik legnagyobb bankja, a Lloyds, akinek elsősorban a neobank technológiájára fáj a foga.

Az érdeklődés egyébként a nyereséges hónap mellett még annak is betudható, hogy a Starling ismét adatszobát nyitott, amivel ráfordultak a következő, várhatóan 200 millió font körüli tőkebevonásukra.

Forrás: Bloomberg

Suppan Márton